Administracions

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va pagar de més a 27 funcionaris i ara els ho reclama

Els afectats, a través del sindicat Safal, han dut al contenciós la seva oposició a reintegrar 34.453 euros al consistori

L’advocat admet que la percepció era “incorrecta”, però no pas culpa dels treballadors

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va pagar de més els triennis –un complement salarial per cada tres anys d’antiguitat– a alguns funcionaris des del 2004 fins al 2018. En aquest període es feia sobre les categories actuals –ho avalava el conveni–, però el març d’aquell any van detectar que s’havia de fer en funció de la categoria que en cada moment hagués ostentat cada treballador. A banda d’esmenar a partir d’aleshores les nòmines, els tècnics d’intervenció i recursos humans van avalar reclamar a 27 treballadors que retornessin l’excés salarial dels quatre exercicis anteriors –el màxim legalment exigible, perquè tot l’anterior havia prescrit–, amb una suma total de 34.453 euros, a rescabalar a la hisenda local entre tots.

Els 27 treballadors afectats, però, s’hi oposen i van presentar un recurs contenciós administratiu a través del Sindicat Autònom de Funcionaris de l’Administració Local de Catalunya (Safal). El judici es va celebrar dimecres al jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona i va quedar vist per a sentència.

Veredicte aclaridor

En seu judicial, l’advocat dels afectats, Sergi Fernández, va assumir que els salaris s’estaven abonant de manera “incorrecta”, però que no se’n pot responsabilitzar els treballadors. Per això va demanar que la restitució d’aquests diners es declari nul·la de ple dret, en una informació recollida per l’agència ACN. El secretari general del Safal, Antoni Pujol, veu “discutible” que es carregui a la plantilla.

L’alcalde, Maurici Jiménez, excusa que des de la part sindical van proposar alternatives per no haver de realitzar el reemborsament, com ara compensar amb algun “complement personal transitori” o bé retornar la diferència amb “hores extres”, que no van rebre informes positius ni empara “legal” segons el criteri d’intervenció i secretaria.

L’alcalde està disposat a assumir el dictamen judicial per dirimir si la fórmula de reclamar els diners és justa o no.

LA XIFRA

34.453
euros
pagats de més reclamen els serveis tècnics municipals als 27 treballadors, que diuen que no és error seu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona