Administracions

En altres municipis veuen difícil o inviable, prendre la temperatura a tothom

Al litoral de l’Empordà, només Llançà sospesa la idea

D’aparells, n’hi haurà, però per accedir a recintes

Els termòmetres ràpids d’infrarojos seran un altre dels elements que proliferaran en molts llocs i situacions arran de l’epidèmia, i diversos ajuntaments n’han adquirit o estan esperant rebre’n. Un dels primers a fer-ho va ser Calonge, on la Policia Local ja disposa des de fa setmanes d’una primera càmera termogràfica que van destinar, en primer lloc, a fer controls de temperatura en punts amb molta concurrència de persones, com ara l’entrada a supermercats. També plantegen emprar-la per verificar l’absència de febre entre les persones que accedeixin a les dependències municipals que s’obrin al públic, i també per als treballadors de l’Ajuntament.

Llançà és una altra de les poblacions que ahir admetia que han comprat aparells i esperen la seva arribada, però sobretot per controlar també l’accés a espais tancats. L’alcalde, Francesc Guisset, no descartava fer-les servir entre les persones que arriben al poble, com en el cas de Tossa, tot i que ho veu complicat.

Inviable, en general

En canvi, en les poblacions més grans i amb més afluència de visitants, com ara al litoral del Baix Empordà, els consistoris descarten l’ús generalitzat dels termòmetres d’infrarojos. No els preveuen ni a Palamós ni a la Bisbal. A Castell-Platja d’Aro, que prendrà mesures de control de capacitat a les platges, l’alcalde, Maurici Jiménez, veia “inabastable” fer el registre dels milers de visitants que reben a l’estiu. I a Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell tampoc està previst aturar vehicles un per un.

A Palafrugell, els controls es podrien implantar per accedir a recintes tancats, com ara el Museu del Suro o el Teatre Municipal. I a Sant Feliu, per ara, també entra dins dels plans de contingència per salvar l’exposició de l’Espai Carmen Thyssen, al monestir, o per als concerts que es puguin celebrar de la programació del festival de la Porta Ferrada, on es treballa amb la major superfície de l’espai Guíxols Arena per salvar tot allò que no es pugui fer a l’Espai Port.

Cobertura en discoteques

Des del sector de l’oci nocturn, la Fecasarm –que aplega nombroses discoteques i bars de la demarcació– instava ahir el Ministeri de Sanitat a desplegar una llei que doni “cobertura legal a la possibilitat de prendre la temperatura als clients abans no accedeixin a un local”.

El secretari general de l’entitat, l’advocat gironí Joaquim Boadas de Quintana, defensava que “si els locals estan disposats a fer tot allò que puguin per evitar la propagació del virus, l’Estat ha de posar-hi tots els mecanismes possibles perquè ho puguin fer”. L’entitat ha llançat un distintiu de locals higienitzats, però que requereix la presa de temperatura.

(Amb informació de Joan Puntí i Joan Trillas.)

LA FRASE

Analitzarem si es pot implementar la mesura perquè pot produir un alentiment d’accés que no desitgem
Francesc Guisset
ALCALDE de LLANçÂ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona