Administracions

Inquietud entre els bars del carrer Ample de la Bisbal per les terrasses

Els cinc establiments no instal·len les terrasses per la incertesa de si poden fer-ho

L’alcalde assegura que el govern sempre ha apostat pel consens

Els cinc establiments de restauració del carrer Ample de la Bisbal d’Empordà han optat finalment per no instal·lar les terrasses, segons diuen, per la incertesa que els ha generat el mateix l’Ajuntament sobre si posar-les. Els establiments El Cafè, Bar Muntanya, Cafeteria Can Torró, un establiment magribí i Can Coronado han optat per no instal·lar-les per donar un missatge d’unitat en espera de la pròxima reunió amb l’Ajuntament, prevista per a la setmana vinent.

De fet, segons expliquen, se’ls va autoritzar, com demanaven, a parar ahir i avui, però a la vegada també se’l va assegurar que se’ls confirmaria. Però, segons alerten, finalment ningú els ha dit res. A aquest retard cal sumar-hi els dos mesos més del previst que s’ha allargat l’obra de reurbanització del carrer Ample, un espai característic de la Bisbal.

L’alcalde, Enric Marquès, demana calma i assegura que sempre s’ha treballat des del consens. Segons destaca Marquès, cal ordenar la zona mirant de buscar una uniformitat en les ombrel·les, d’acord sempre amb els establiments, i també acabar d’afinar sobre la col·locació de les terrasses. En aquest darrer punt assegura que aquest tema està bastant tancat. Marquès posa com a exemple un establiment que té un fanal just davant del local, cosa que comporta que hagi de desplaçar la terrassa cap a un costat.

En aquest sentit, Xavier Dilmé, portaveu de Tots per la Bisbal, a l’oposició, va advertir en el darrer ple que el seu grup vetllarà perquè “tots els establiments del centre històric siguin tractats amb els mateixos barems, independentment del carrer o plaça on estiguin situats, donat que l’ordenança és única i aplicable a tothom igual”. Dilmé va remarcar que hi ha una sola ordenança sobre aquests elements, que és la mateixa a tot el centre històric, sigui la plaça Major o el carrer Ample.

Les obres de reurbanització als carrers Ample, Valls d’en Colomer i Antic de la Bisbal –l’última gran actuació del pla de barris– ha estat impulsada per endreçar i dinamitzar el nucli històric bisbalenc. L’alcalde, Enric Marquès, explica que es va autoritzar una pròrroga a l’empresa adjudicatària, Rubau Tarrés, perquè l’acabat es completés, una circumstància, però, que ha comportat incomplir el requisit que els treballs quedessin enllestits al 100% abans de final d’any. A aquest endarreriment cal sumar-hi els efectes que va provocar el temporal Glòria.

LA FRASE

La reurbanització del carrer Ample és una oportunitat i volem treballar des del consens
Enric Marquès
alcalde de la bisbal d’empordà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona