Administracions

Palafrugell vol reduir el plàstic al mercat municipal

Ajuntament i paradistes volen avançar-se a la prohibició d’envasos i bosses de plàstic que entrarà en vigor l’any vinent

S’oferirà una bossa isotèrmica amb la imatge del mercat, entre altres mesures

L’Ajuntament de Palafrugell i el mercat diari del municipi impulsen la iniciativa d’avançar-se a la normativa de prohibició d’envasos i bosses de plàstic d’un sol ús, que entrarà en vigor l’any que ve, el gener del 2021.

El regidor de l’Institut de Promoció Econòmica, Joan Vigas, destaca que es treballa per actuar de manera directa i eficient i que per aquest motiu s’han decidit un seguit d’accions dirigides a clients amb l’objectiu de conscienciar els consumidors sobre la sostenibilitat i la necessitat d’evitar la utilització del plàstic.

Un paquet de mesures

La primera mesura que es durà a terme els dies vinents serà oferir als clients una bossa isotèrmica amb la imatge gràfica del mercat de Palafrugell, per reduir considerablement les bosses de caixa. El següent pas que es farà serà la participació en la campanya internacional de la Setmana Internacional dels Mercats Estima el teu mercat, que enguany se celebrarà del 16 al 30 de maig, i que va dedicada a la sostenibilitat. En aquest sentit, les parades del mercat diari premiaran els clients que portin envasos i bosses de secció reutilitzables de casa per a les seves compres.

Una de les mesures que inclou aquesta campanya és una clara aposta per la pedagogia per conscienciar la població sobre la necessitat de reduir l’ús del plàstic en el dia a dia. És per això que, en el marc d’aquesta campanya, també s’organitzarà un taller de compra i cuina responsable. Aquesta iniciativa té com a principal objectiu explicar la importància de consumir productes de temporada i d’organitzar els àpats adequadament per no malbaratar menjar.

LA FRASE

L’objectiu és conscienciar els consumidors que evitin la utilització del plàstic
Joan Vigas
regidor de l’Institut de Promoció Econòmica

Una acció en l’àmbit de la Unió Europea

La Unió Europea té previst prohibir el 2021 la venda d’articles de plàstic d’un sol ús com per exemple palletes, bastonets, coberts o plats de plàstic per lluitar contra la contaminació. A més, i en aquesta línia, s’introdueixen nous objectius de reciclatge i més responsabilitats per als fabricants d’alguns productes. Els estats membres hauran de recuperar el 90% de les ampolles de plàstic el 2029. El 2025 el 25% del plàstic de les ampolles ha de ser reciclat i el 2030 el 30%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona