Administracions

Activen la reparació dels ports palamosí i guixolenc

El consell executiu de la Generalitat aprova 61.000 euros per als dos projectes

El consell executiu de la Generalitat va aprovar ahir la declaració d’emergència per redactar projectes constructius de reparació de danys pel temporal Glòria als ports de Palamós i Sant Feliu de Guíxols. En total, el govern avança 61.000 euros: 30.000 per refer l’estació marítima on arriben els creueristes a Palamós i 31.000 més per al reforç del dic espatller del port guixolenc.

A Palamós, la major part de desperfectes al recinte del port es van produir a l’edifici de l’estació marítima, amb diverses finestres trencades, i la façana de mar, teulat i interiors malmesos per l’impacte de les onades i els rocs que van ultrapassar el dic. La prioritat és que el projecte i l’adjudicació i execució de les obres permetin que l’edifici torni a estar operatiu a l’inici de la nova temporada de creuers, a mitjan abril.

El dic de Sant Feliu

Al port de Sant Feliu de Guíxols, fa dues setmanes ja van restituir la balisa d’entrada a la dàrsena i la barana del passeig de l’espatller, però el projecte que Ports encarregarà ara ha de dimensionar la reparació dels danys estructurals a les parts del dic que queden fora de l’àmbit de protecció dels calaixos de recer exempts. El temporal va arrasar diversos blocs de formigó, especialment a l’extrem més pròxim a la bocana, que també presenta destrosses. El projecte preveu la reposició de blocs de formigó, alguns dels quals enfonsats i d’altres, fins i tot, projectats sobre el passeig de vianants, per assegurar-ne l’estabilitat amb vista a futurs temporals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona