Administracions

Calonge aposta per nous models d’habitatge

Atura l’acord amb Sostre Cívic perquè vol buscar més facilitats per als joves

El govern de Calonge i Sant Antoni no veu viable l’acord amb Sostre Cívic amb les condicions actuals. Aquest acord implicava una aportació per part de l’Ajuntament de 300.000 euros, i a part d’això les condicions d’accés als habitatges, en què els joves haurien d’abonar 12.000 euros com a quota d’entrada, es consideren excessives i serien un obstacle per accedir a l’habitatge.

Aquests són dos dels motius que faran que el projecte de Sostre Cívic no tiri endavant tal com està plantejat ara. Amb tot, el govern no tanca la porta a buscar acords renegociant les condicions. Tal com explica la regidora d’Urbanisme, Carme Viñas, “el nostre objectiu és promoure la creació d’habitatge assequible al municipi, i per això estem treballant en diferents opcions que ens permetin assolir aquest objectiu”.

Viñas hi afegeix que el govern és molt sensible a aquesta problemàtica, però assenyala: “No pot ser que això signifiqui que els que vulguin accedir a aquests habitatges hagin de pagar 12.000 euros d’entrada. Pensem que això és un obstacle insalvable, i també pensem que la inversió de 300.000 euros per part de l’Ajuntament pot tenir un retorn més directe si els invertim en altres models de promoció o adquisició d’habitatge assequible”.

El portaveu socialista, Arturo Prades, adverteix que els joves marxen del poble per tenir habitatge assequible i lamenta que l’únic motiu per haver deixat de banda l’operació d’habitatge cooperatiu de dret d’ús és que “el projecte venia del govern anterior”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona