Administracions

La museïtzació del suro, principal inversió a Palafrugell per al 2020

El govern d’ERC, SGdP i JxCat du avui el pressupost al ple, amb l’avinguda Espanya com a gran projecte de mandat

La partida de personal creix un 8%

El govern de Palafrugell (ERC, SGdP i JxCat) du aquest vespre a aprovació al ple el pressupost municipal per al 2020, de 37,98 milions d’euros, gairebé 3 dels quals, destinats al capítol d’inversions. L’import total dels comptes creix un 4,1% en el global en bona mesura per l’increment recaptatori en concepte d’impost sobre béns immobles (IBI). Però hauran de compensar l’efecte de la nova valoració de llocs de treball i salaris dels 300 treballadors municipals, que implica un 8,6% més de despesa al capítol 1, de la plantilla.

L’alcalde, Josep Piferrer, defensava que no s’ha apujat l’IBI, però algunes finques sí que pagaran més per l’efecte de les revisions cadastrals, i que compensaran la davallada de les transferències que rebran del govern estatal. També pagaran menys en concepte de crèdits i interessos, perquè s’ha amortitzat deute amb recursos de les inversions financerament sostenibles (IFS) que no s’han pogut destinar a rehabilitar l’edifici de l’antic Museu del Suro.

Pel que fa a inversions, el tinent d’alcalde d’Administració General, Joan Vigas, destacava que la més elevada seran els 664.210 euros per museïtzar el nou Museu del Suro, però també els més de 300.000 euros per encaminar el carril bici cap a l’avinguda del Mar i Calella –a més del pla director de la bicicleta–, 205.000 per a millores urbanes o 60.000 euros –novetat– per a petites inversions a decidir als nuclis de Calella –la meitat– i Llafranc, Tamariu i Llofriu, que es repartiran a parts iguals la part restant de la partida.

Respecte a la potenciació del Museu, el tinent d’alcalde delegat, Josep Salvatella, recordava que es tracta d’una obra plurianual cofinançada pels Feder i la Diputació, i començarà per la planta inferior de l’equipament. Implicarà suspendre-hi l’activitat i compensaran la pèrdua d’ingressos per entrades no venudes. Malgrat això, el gran projecte de mandat és el desdoblament del tram pendent de l’avinguda Espanya. El 2020 ja han previst una dotació per redactar el projecte. I les obres es contemplen a partir de 2021, emmarcades en el capítol de noves IFS que aprovaran l’any vinent, un cop disposin de les dades d’estalvi pressupostari de 2019 i els romanents per invertir-hi. Com ja van avançar al juny, serà una obra a executar en diversos exercicis, ja que l’hauran d’assumir només amb recursos municipals –no hi ha cap desenvolupament privat que hi pugui contribuir– i hi preveuen problemes de mobilitat que recomanen una execució pausada. No s’hi treballarà als estius, i el projecte preveu la transformació i condicionament d’espais d’ús ciutadà al voltant de la futura doble calçada.

LA XIFRA

37,98
milions
superarà el pressupost de Palafrugell el 2020, amb un 8,6% de despesa en sous i 3 milions en inversió.

L’oposició s’absté sobre els sous de la plantilla

La nova valoració de llocs de treball –els sous que percebrà la plantilla municipal en els pròxims anys– va prosperar dimarts amb l’abstenció del PSC, Cs i el nou regidor dels Comuns, Alfons Rius. Aquest darrer, per falta de coneixement, en acabar d’aterrar, però els altres dos, per l’escàs consens i esforç econòmic que suposa –1 milió d’euros–. Juli Fernández (PSC) va qüestionar també que es prevegi la incorporació de més treballadors i promocions internes, de manera paral·lela.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona