Administracions

200 veïns al carrer, a Vidreres, contra la puja de taxes

Recullen firmes per acompanyar les al·legacions als increments dels tributs municipals aprovats per a 2020

Unes 200 persones van sortir al carrer, ahir al matí a Vidreres, per fer palesa la seva disconformitat amb la pujada de taxes i tributs, especialment el 40% que s’aplicarà com a increment al preu del metre cúbic d’aigua a partir del gener i el 20% que l’equip de govern municipal –amb majoria absoluta de JxCat– també ha aprovat que creixi de mitjana la taxa de recollida d’escombraries.

La manifestació, amb el lema Vidreres diu prou. No a la pujada d’impostos, va sortir del davant de l’ajuntament nou i va enfilar el carrer Pompeu Fabra, la plaça de l’Església i el carrer Catalunya fins al pati del Casino, on es va llegir el manifest d’oposició a la pujada impositiva i es va oferir als veïns signar per presentar al·legacions acompanyades d’un plec de firmes. La mobilització va coincidir amb la festa petita de Sant Iscle i Santa Victòria, amb diverses activitats en curs pels carrers del nucli antic.

Un dels veïns que han promogut la protesta, Lluís Viña, criticava que recaigui sobre els contribuents el pes de projectes com ara la construcció de l’escola nova. Alguns veïns demanaven pel rol de l’oposició municipal, però es criticava que van assabentar-se de les puges hores abans del ple i sense possibilitat aritmètica de frenar-la. Des del govern, han defensat que l’increment del rebut d’aigua podria ser superior –un informe recomanava apujar-la un 70%– i que el metre cúbic continuarà pagant-se més barat que en altres poblacions, com ara Cassà i Llagostera.

L’alcalde, Jordi Camps, ha reconegut el dret dels veïns a protestar, però ja ha donat a entendre que hi ha arguments tècnics que sustenten les puges i que no les rectificarà per la pressió ciutadana, com ha passat en el cas d’Olot. En altres municipis, com ara Arbúcies i Castell-Platja d’Aro, també s’estan organitzant moviments veïnals de protesta contra increments de la pressió fiscal i de taxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona