Administracions

Porqueres congela els principals tributs, inclosa la taxa d’escombraries

La despesa de més que suposa el porta a porta es compensa amb l’estalvi de l’ús de l’abocador

Estudien un augment de preus de la piscina municipal

L’Ajuntament de Porqueres ha aprovat, per unanimitat, les ordenances fiscals de l’any vinent, en què es mantenen les mateixes tarifes per a les taxes, impostos i preus públics més importants. Sí que s’han augmentat els preus (prop d’un 3%) per als usuaris del Centre de Serveis per a la Gent Gran, d’acord amb l’empresa que gestiona l’equipament, i també el que es paga de lloguer del local social del casal de la gent gran. Fins ara la tarifa era de 75 euros i s’ha augmentat a 100 euros. “És per acabar de cobrir costos”, diu l’alcalde, Francesc Castañer.

Els preus de la piscina

Està previst que de cara a la temporada vinent s’apugin els preus dels abonaments a la piscina municipal, però encara no s’ha calculat l’increment. Aquest any hi ha hagut superàvit i s’ha arribat al límit d’abonats, 1.500, i fins i tot no s’han pogut atendre peticions. L’aforament és de 500 persones, tot i que l’Ajuntament creu que el raonable és que, com a màxim, hi hagi unes 300 persones. “Hem de fer compatible donar un bon servei i atendre el major nombre de peticions possibles, cosa que en general ha funcionat”, diu l’alcalde. Més de la meitat dels abonats són de Porqueres mateix i la resta, de Banyoles i la resta del Pla de l’Estany. No es descarta fer pagar més als forasters, tal com s’ha decidit a Cornellà del Terri, però ara per ara és només una possibilitat.

Escombraries, igual

Tant l’IBI com la taxa d’escombraries queden congelats. Això últim ha estat possible perquè l’increment del cost del servei s’ha compensat amb la reducció de l’entrada de deixalles a l’abocador, arran del sistema de recollida porta a porta. “La congelació d’aquesta taxa només és possible si rebaixes la generació de rebuig”, conclou Castañer. Porqueres, juntament amb una part de Camós, és l’únic municipi del Pla de l’Estany que ha adoptat el porta a porta. La mitjana de recollida selectiva, que es movia entre el 30 i el 40% del total, s’ha estabilitzat al voltant del 80% i, per tant, només el 20% és rebuig. L’Ajuntament confia a arribar al 90% de recollida selectiva els pròxims mesos.

LES XIFRES

90%
de recollida
selectiva és l’índex al qual l’Ajuntament confia arribar en els pròxims mesos.
1.500
abonats
té la piscina municipal, el nombre màxim previst per a aquest equipament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona