Administracions

Palamós durà a terme la separació d’aigües pluvials i residuals per fases

Pel seu elevat cost es descarta de moment el projecte d’un nou emissari que derivi l’excés d’aigua

El projecte costaria prop de 20 milions d’euros

L’Ajuntament de Palamós porta a terme per evitar inundacions el pla de separació de les aigües pluvials i residuals per fases. Aquesta actuació es fa precisament un cop es va descartar pel seu elevat cost el projecte de fer un nou emissari. L’alcalde, Lluís Puig, explica que el govern està duent a terme “una important reforma urbana, amb la millora de molts carrers i sectors del municipi, on es preveu la separació d’aigües i, on es pugui, la possibilitat de desviar-les buscant cursos naturals, com ara rieres”.

Per això, i allà on sigui possible, l’estratègia és anar desviant l’aigua cap a zones perifèriques per no pressionar els col·lectors més cèntrics. De fet, i segons Puig, s’ha anat fent en nous projectes de reforma urbanístics, com ara el de la zona del Palmar, actuacions al barri vell o amb el nou col·lector d’aigües del carrer del Mar.

L’Ajuntament descarta, de moment, el projecte de construcció d’un nou emissari pel seu elevat cost, que voltaria els 20 milions d’euros. Aquesta és una actuació que l’alcalde valora, ara mateix, com a “faraònica” i que l’Ajuntament en cap cas podria abordar en solitari.

“Ara mateix, aquestes actuacions que portem a terme el que han de fer és que l’excés d’aigua es pugui derivar cap a cursos naturals allà on es pugui. Ja es va plantejar al carrer del Palmar i amb la futura acció al carrer del Mar, que es derivarà cap a la riera Aubi”, explica Lluís Puig.

Un dels grans problemes del nucli de Palamós és que, davant d’episodis d’intenses pluges, s’acumula molta aigua en zones habituals, cosa que provoca inundacions. Les zones més sensibles són: l’avinguda de l’Onze de Setembre, entre el passeig del Mar i el giratori de Correus; el barri de l’Eixample, l’acumulació d’aigua pot deixar impracticable tota l’àrea delimitada pels carrers Indústria, Carmel i les avingudes de Catalunya i de l’Onze de Setembre, i també provoca afectacions a Josep Joan i Emili Joan, i a l’edifici del Mercat Municipal.

LA FRASE

Aquestes actuacions han de fer que l’excés d’aigua es pugui derivar cap a cursos naturals
Lluís Puig
alcalde de PALAMÓS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona