Administracions

El promotor del camp de vol a Bellcaire anirà “fins on calgui”

Jordi Díaz, propietari del mas Can Xicu, anuncia un recurs contra el no del govern municipal al projecte

El promotor d’un camp de vol a Bellcaire, Jordi Díaz, va anunciar ahir, després que el ple municipal li denegués l’aprovació inicial del projecte, que recorrerà contra la decisió i anirà “fins on calgui” per fer prosperar el projecte, en declaracions a l’Agència ACN. Díaz creu que l’informe complementari que va encarregar l’Ajuntament, i que concloïa que la instal·lació tindria impactes sobre els ecosistemes i el paisatge de la zona, “no era motiu suficient” per denegar l’aeròdrom i el museu de l’aire que planteja vinculat a l’explotació comercial, per reforçar el caràcter de servei públic de l’obra.

El govern local va avortar l’aprovació del projecte en un ple extraordinari, dimecres al vespre, en què, tot i l’absència de dues edils de l’equip de govern, hi va haver prou quòrum per tancar la porta al projecte, sobre la base de l’informe negatiu encarregat pel consistori. Però tenint en compte també l’oposició dels veïns al camp de vol, per la inquietud davant el sobrevol d’aeronaus i els sorolls, plasmada en forma de cinc al·legacions i desenes de signatures presentades dins de termini, a banda de les adjuntades amb posterioritat.

El promotor, però, tot i l’oposició veïnal, aposta per anar endavant i defensar l’encaix de la iniciativa, com a propietari d’uns terrenys d’ús rústic, en els quals volia aprofitar les possibilitats i els drets que pot possibilitar la normativa. El projecte preveia un camp de vol amb dues pistes dins de la finca, d’uns 87.000 metres quadrats i propietat del promotor. A més, s’hi preveuen quatre hangars, en un dels quals se situaria el museu amb una mostra d’aeronaus clàssiques i històriques, segons el promotor, “únic” al territori, però que els opositors rebaixen a col·lecció amb peces i reproduccions no originals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona