Administracions

L’asfaltatge, prioritat en les demandes veïnals a Calonge

Dels set projectes finalistes, la millora de ferms acapara un 22,3% dels 600 votants en el pressupost participatiu, amb un cost de 75.000 euros

En segon lloc, a més, prioritzaran l’arranjament de la carretera del cementiri

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni prioritzarà diverses accions de millora de l’asfaltatge als carrers del municipi, després que amb un 22,27% dels vots hagi estat la més votada de les set propostes finalistes del pressupost participatiu per al 2019. El projecte, per si sol, exhauriria els 75.000 euros destinats a inversions proposades per la ciutadania, però l’equip de govern ha tingut en compte que només 11 vots han separat el projecte guanyador del situat en segona posició, i també ha decidit tirar endavant les obres de l’avinguda dels Països Catalans.

A banda de renovar ferms, la millora d’aquest darrer vial, conegut popularment com a carretera del cementiri, proposa diverses actuacions per donar més seguretat als vianants. I de fet, ha acabat assolint també un 20,12% dels vots emesos. Des del consistori, però, aclareixen que aquesta segona inversió serà totalment a banda dels 75.000 euros previstos per al pressupost participatiu.

Els descartats, per ara

Ja a més distancia, les cinc altres propostes per ara descartades són el projecte de millora dels parcs infantils, que ha quedat en tercer lloc amb un 13,48% dels vots. En quart lloc s’hi troba el projecte de creació i millora de parcs de lleure per a gossos (12,70%), i en cinquè lloc, la creació d’un espai d’horts urbans per a l’autoconsum i promoció de l’agricultura ecològica (12,30%).

Per tancar el llistat, en sisena posició apareix el projecte d’ampliació i millora del carril bici (9,96%), i en setena, i darrers, amb tan sols un 9,18% dels vots, ha quedat el projecte de creació i millora dels parcs esportius i de salut per poder fer exercici a l’aire lliure.

LA XIFRA

603
persones
han participat en la votació final, amb els asfaltats com a opció més escollida (22,27% dels vots).

“Satisfacció” pel triple de sufragis

Al consistori, el balanç de la segona edició del pressupost obert a la ciutadania és positiu. El nombre de persones que han votat s’han triplicat en la primera fase i la darrera, amb unes 600 persones en cadascuna, segons va destacar la regidora de Participació, Mercè Orduña, que va dir: “Estem molt satisfets i agraïts.” La xifra, a més de suposar que hi han participat tres vegades més persones que en el procés per al 2018, mostra una continuïtat entre l’arrencada i el final del debat de propostes i votacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona