Administracions

Cornellà amplia el cens dels pressupostos participatius

Abans les butlletes amb les propostes havien de correspondre a una per cada llar i ara seran personals

Fins al dia 23 d’aquest mes els veïns de Cornellà del Terri poden presentar propostes perquè s’incloguin en les inversions municipals de l’any vinent. En els pressupostos del 2019, aprovats recentment, el consistori reserva 40.000 euros als projectes triats directament pels ciutadans. És el tercer any que es posa en pràctica aquest sistema al municipi. El primer cop s’hi van destinar 20.000 euros i l’any passat ja van ser 40.000, com ara. En cap de les dues convocatòries no es va superar el 5% de participació. Per tal d’augmentar aquest índex, s’ha ampliat el cens: anteriorment les idees les aportaven les llars o unitats familiars (es pretenia que hi hagués un debat intern a les famílies) i ara es podrà fer a títol individual (s’ha de tenir 16 anys o més d’edat). Per donar més facilitats, les aportacions no només es podran fer amb unes butlletes que es dipositen a l’ajuntament, sinó també a través del lloc web municipal.

Un cop recollides les propostes, el mes de gener ja es votarà. L’alcalde, Salvador Coll, explica que si bé només unes quantes es poden executar, la llista de propostes els serveix per copsar el punt de vista dels veïns. “El primer any es va demanar que construíssim una piscina infantil. Com és lògic, el seu cost sobrepassava la quantitat destinada als pressupostos participatius, però ho hem tingut en compte i el projecte ha entrat en les inversions de l’any que ve”, diu Coll.

Rebaixa del deute

El pressupost del 2019 de Cornellà puja a 2,2 milions d’euros, un 15% menys que l’actual. Això és degut al fet que el 2018 el capítol d’inversions va pujar molt arran de l’adquisició de Cal Metge, segons ha argumentat l’alcalde. El pressupost s’ha aprovat amb el sí de l’equip de govern (PDeCAT-Gent), mentre que l’oposició (CpC-ERC) s’hi ha mostrat en contra. Una dada destacada d’aquests comptes és que es preveu que al final del 2019 l’endeutament municipal quedi reduït al 14%, seguint la tendència iniciada a principi de mandat, quan aquest índex era superior al 70%. Quant a inversions, destaquen l’esmentada construcció de la piscina infantil, obres a l’escola, l’enderroc de SAT Agater i l’asfaltatge de carrers.

LA XIFRA

40.000
euros dels pressupostos del 2019 de Cornellà del Terri tindran un destí que hauran escollit els veïns


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona