Administracions

La participació en el pressupost de Calonge i Sant Antoni es triplica

Més de 600 persones voten entre set projectes en la primera volta del pressupost participatiu per al 2019

Un total de 607 persones han participat en la primera volta de votació del pressupost participatiu de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per al 2019, una xifra que triplica la de l’any passat. D’aquests vots se n’han validat 578 i se n’han descartat 29. Aquest any, i com a novetat, la participació estava oberta a les persones més grans de 16 anys empadronades al municipi i, també, als titulars i cotitulars de segones residències.

La votació ha permès escollir els set projectes finalistes que passaran a la segona volta, que tindrà lloc entre el 10 i el 23 de desembre. Serà llavors quan es tornarà a obrir un procés de votació que permetrà triar un d’aquests set projectes, que serà el que s’executarà l’any vinent. Els participants en la primera volta de votació podien triar fins a tres projectes dels 20 disponibles.

El projecte més votat en aquesta primera volta ha estat l’asfaltatge dels carrers del municipi (194 vots), seguit de l’ampliació i millora del carril bici (162). En tercer lloc, s’ha situat la millora dels parcs infantils (128 vots), seguida de les obres d’arranjament de l’avinguda dels Països Catalans per donar més seguretat als vianants (122 vots). La quarta posició l’ocupa la creació i millora dels parcs d’esports i de salut a l’aire lliure (114 vots), seguida de la creació d’un espai d’horts urbans (111 vots) i dels parcs de lleure per a gossos (92 vots).

La regidora de Participació Ciutadana, Mercè Orduña, valora molt positivament la participació que hi ha hagut fins ara: “Aquest any hem més que triplicat la participació de l’any passat, una dada que ens ha permès confirmar que l’error de l’any passat va ser que vam utilitzar un sistema de votació massa complex.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona