Administracions

Barcelona exercirà d’acusació en l’atac a un ateneu popular

El govern de Colau veu la mà ultra darrere de l’incendi d’un espai ocupat de Sarrià

L’edifici ha quedat en estat ruïnós

Ni els Mossos d’Esquadra ni cap font oficial no ho han acreditat negre sobre blanc, però pel que fa a l’Ajuntament de Barcelona hi ha pocs dubtes que l’incendi intencionat de l’ateneu popular de Sarrià, que va tenir lloc el 29 de març passat, porta la firma de l’extrema dreta. Malgrat que les investigacions continuen obertes, els continuats atacs que havia sofert anteriorment aquest casal, molt freqüentat per l’esquerra independentista, protagonitzats per grupuscles ultres, a més del fet que la mateixa nit del sinistre apareguessin pintades feixistes al seu interior, avalen unes sospites que són plenament compartides per veïns o entitats de la zona. Arran d’això, el govern d’Ada Colau ha decidit que el consistori es personi com a acusació en la causa judicial que està en curs. Així ho va anunciar ahir el regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Jaume Asens, que va justificar que l’acció ha generat “alarma social” al barri i que, per tant, demana una resposta ferma.

A banda de la motivació ideològica, la corporació també es considera com a part perjudicada de l’incident, ja que l’edifici és de propietat municipal i està protegit pel catàleg de patrimoni, tot i que estava ocupat pels col·lectius afins a l’ateneu. Precisament, Asens es va reunir ahir amb alguns d’aquests grups per presentar-los l’informe que acredita que la finca, situada al carrer de l’Hort de la Vila, ha quedat en estat de “ruïna tècnica” pel foc, ja que una eventual rehabilitació costaria més que el seu valor real. Arran d’això, l’opinió del consistori és que hauria de ser enderrocada, tot i que els ocupants del casal no ho accepten.

Polèmica amb un regidor del PSC

Les paraules del regidor del PSC Daniel Mòdol, que va afirmar que estava “content” per l’incendi, ja que d’aquesta manera ningú podrà prendre mal en un futur arran del precari estat de l’edifici, han provocat més que malestar al consistori. Jaume Asens li va demanar ahir que rectifiqués per haver banalitzat un episodi com aquest, mentre que la CUP va anar més lluny i li va exigir directament la dimissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona