Administracions

Municipal

Veïns i entitats blasmen el fre a la unió dels tramvies

Un miler de persones es manifesten a Barcelona en suport al projecte

Colau busca el suport d’ERC per desencallar-lo

En una atmosfera essencialment festiva però amb un sentiment de recança al cos per les darreres notícies, i no precisament complaents, sobre el projecte, més d’un miler de persones es van manifestar ahir al migdia pel centre de Barcelona per reclamar la connexió de les dues xarxes de tramvies que operen a l’àrea metropolitana. La marxa va tenir una posada en escena molt figurativa, ja que va discórrer pels 3,8 quilòmetres de l’avinguda Diagonal per on s’hauria de fer l’enllaç. Per afegir més simbolisme a l’acte, les dues capçaleres de la marxa van sortir, simultàniament, de les places de les Glòries i Francesc Macià per trobar-se, pels volts del migdia, a l’altura del monument a Verdaguer. Un moment en què, ni que sigui metafòricament, el Trambesòs i el Trambaix consumaven aquesta unió per ara només imaginada. Prèviament, els dos blocs de manifestants havien fet parada a cadascun dels punts del traçat de la Diagonal on estan projectades les sis estacions de la xarxa unificada.

La convocatòria d’ahir tenia el suport d’una vintena d’entitats o col·lectius, que en un manifest conjunt van reivindicar la necessitat de desbloquejar el projecte des d’una perspectiva mediambiental o de mobilitat. Entre els participants es van poder veure, entre d’altres, càrrecs electes de l’Ajuntament de Barcelona –la tinenta d’alcaldia Janet Sanz i el regidor del PSC Daniel Mòdol– i l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

La casualitat, o no, va voler que la marxa d’ahir es fes just dos dies després que el govern d’Ada Colau arribés a un acord amb el grup del PDeCAT a Barcelona per suprimir una partida del pressupost municipal del 2018 per desencallar l’actuació. Un escenari que, de facto, suposa un fre per a l’obra, i que no va ser precisament celebrat pels manifestants. “Quan va sortir aquesta notícia va ser un cop dur. Però esperem que, malgrat això, el projecte pugui avançar en el que queda de mandat. Els partits han de fer un pas endavant”, va manifestar Susana Pascual, representant de la plataforma Units pel Tram. En aquesta tessitura, la quarta tinenta d’alcaldia del consistori barceloní, Janet Sanz, va fer una apel·lació directa a ERC per treure el projecte de la situació de bloqueig polític en què es troba: “Necessitem un suport suficient per tirar-lo endavant. BComú i el PSC hi estem a favor, i només que ERC decidís pronunciar-se a favor el podríem començar a fer aquest mandat.”

LA FRASE

BComú i PSC estem a favor del projecte, i només que ERC fes el pas, el podríem començar a fer ja
Janet Sanz
Tinenta d’alcaldia d’ecologia, urbanisme i mobilitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona