El govern de Montgat congela el pressupost per aquest any, però augmenta de nou la despesa social

CiU denuncia que no ha tingut temps d'estudiar el balanç i hi vota en contra

El pressupost general pel 2010 és de 9.314.000 euros, un 2,58% menys –gairebé 250.000 euros– que l'any passat. I això que en el pressupost ordinari, de 8,5 milions d'euros, cal sumar-li un préstec bancari de 800.000 euros. L'Ajuntament calcula uns ingressos importants en concepte de l'impost de construccions gràcies a l'edificació del geriàtric i de la segona fase de pisos públics al Turó del Sastre. Pel que fa, però, al pla d'inversions es nota una davallada considerable, ja que es passa dels 3,5 milions del 2009 als 2,2 actuals. La reducció s'explica pel fet que aquest any el municipi rebrà la meitat que l'any passat –uns 870.000 euros– procedents de la segona edició de l'anomenat pla de Zapatero. Deixant de banda aquest fons, els 1,4 milions restants s'invertiran en una quinzena de projectes, entre els quals destaquen les obres de millora als carrers Buenos Aires i Figuerola –d'uns 633.000 euros–, la primera fase de la reforma del barri de les Costes –323.000 euros– i l'obertura d'un vial d'enllaç entre els carrers Santa Victòria i Sant Feliu, al parc de les Bateries –uns 205.000 d'aportació municipal.

Tot i la davallada de les inversions, el govern montgatí (PSC, ERC i ICV-EUiA) no preveu reduir la despesa social, sinó més aviat al contrari. Així, sense incloure els fons del nou pla de Zapatero, que l'Ajuntament pot destinar a aquest usos ordinaris, la regidoria de Serveis Socials disposarà d'un pressupost de 473.000 euros –33.000 més que l'any passat–. La partida destinada directament a ajuts socials s'augmenta en 20.000 euros i arriba als 120.000 euros. Pel que fa a la despesa de personal, es retallen uns 10.000 euros, ja que el consistori, que no preveu ampliar la plantilla, pretén reduir alguns costos com ara els de representació, hores extres o cursos laborals.

«Indignació» de CiU

El balanç econòmic per aquest any va ser aprovat fa tot just una setmana amb els vots de l'equip de govern, ja que CiU va votar-hi en contra i el PP es va abstenir. Els regidors convergents s'hi van oposar adduint que l'equip de govern va lliurar-los l'expedient complet dos dies abans de Nadal, amb el «consegüent poc temps» per estudiar-lo a fons. «El pressupost és un fet molt important com per haver-lo de revisar en dos dies. Ens sentim indignats i menyspreats», va denunciar el portaveu de CiU, Pere Senserrich, després de veure com el govern rebutjava la seva petició de suspendre el ple i ajornar-lo «només uns dies». Tot i reconèixer a CiU que hauria estat millor presentar el pressupost «amb més temps de marge», l'alcalde, Jordi Ràmia (PSC), va opinar que el temps va ser «suficient» i forçat per condicionants tècnics. «Tots hem fet un esforç suplementari i vostès han estat al govern. Facin un exercici de responsabilitat», va demanar Ràmia als regidors convergents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona