Administracions

L’oposició ha de demanar els informes, a Palafrugell

Secretaria emet un informe en què deixa clar que els esborranys s’han de requerir al govern

El PSC va fer públic un esborrany sense demanar-lo

Un informe de secretaria de l’Ajuntament de Palafrugell conclou que l’obtenció d’informes o esborranys per part del grups a l’oposició només es pot fer prèvia petició al govern. Aquest informe s’ha fet arran de la que va ser la primera gran enganxada entre el nou govern de Palafrugell, d’ERC i PDeCaT, i el PSC, a l’oposició. El detonant va ser un esborrany de document que es va passar als caps d’àrea per consultar com aquests havien de tractar les peticions d’informació de l’oposició.

L’exalcalde Juli Fernández (PSC) va esgrimir al juny aquest document com a exemple d’una estratègia per dificultar la feina a l’oposició. L’alcalde, Josep Piferrer (ERC), va dir que el document era “només un esborrany” elaborat “a instància de les queixes d’alguns tècnics que es troben amb exregidors del govern del PSC tot el dia a sobre”; una situació que, a més, segons l’alcalde, provocava “incomoditat” als tècnics.

Advertiment

Un informe de secretaria deixa clar ara que l’accés als esborranys i documents de treball que no han estat aprovats per l’òrgan competent no és lliure als regidors que no formen part de l’equip de govern, i que “l’obtenció dels mateixos està subjecte a prèvia sol·licitud”. Segons aquest informe de secretaria, aquell document facilitat reprodueix un esborrany d’una circular interna que no va ser firmada per l’alcalde i que encara és objecte de revisió. Precisament, i segons secretaria, aquest document va ser enviat als caps d’àrea i a la junta de personal perquè fessin observacions i suggeriments, els quals han estat rebuts. En aquest moment s’està elaborant un nou document de treball recollint les aportacions fetes. En conseqüència, l’esborrany facilitat no ha estat mai firmat per l’alcalde, no ha entrat en vigor, ni tampoc ha estat comunicat a la resta de personal de l’Ajuntament. El grup del PSC continua en l’ofensiva per posar de manifest la “incongruència de la moció de censura, per innecessària”, i també per reivindicar el seu llegat en l’acció de govern a l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona