Administracions

Càmeres per al control de matrícules a Calonge

Forma part del projecte Smart City, si bé aquesta modalitat està vinculada a la seguretat contra sinistres i robatoris

L’Ajuntament de Calonge- Sant Antoni ha començat la instal·lació de càmeres de lectura de matrícules de vehicles a les entrades i sortides del municipi. En total s’estan instal·lant vuit càmeres a les principals vies d’accés a Calonge-Sant Antoni, i tres més a l’aparcament del Fontova, al centre històric de Calonge. A aquest sistema de lectura de matrícules també s’incorporaran les quatre càmeres instal·lades al passeig Josep Mundet, de manera que el sistema disposarà en total de 15 punts de control que llegiran les matrícules dels vehicles i les casaran automàticament amb les llistes negres de vehicles; és a dir, els que estan buscats pels cossos policial.

Segons explica l’alcalde del municipi, Jordi Soler: “Aquest sistema farà que tinguen un major control i que puguem millorar la seguretat, i ens ha de permetre especialment reduir de manera clara els sinistres i robatoris a les urbanitzacions més allunyades dels nuclis de població.” Soler també remarca: “Aquest projecte s’integra en un seguit d’actuacions vinculades a la seguretat alhora que ens permet avançar cap a un model de ciutat intel·ligent més eficient.

Les càmeres de control de matrícules de vehicles és un dels projectes Smart City vinculat a la seguretat, si bé des de l’Ajuntament també s’està treballant en altres projectes en aquesta direcció, com ara la instal·lació d’una càmera panoràmica per a control d’emergències o la geolocalització dels vehicles de la flota municipal, un sistema que pot ser especialment útil per millorar la seguretat dels vehicles, ja que se sabrà en cada moment on són, millorarà la gestió en cas d’emergències, permetrà optimitzar les rutes i, per exemple, establir criteris de conducció eficient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona