Administracions

Calonge registra la xifra més baixa d'atur des del 2008

Els últims dos anys el nombre d'aturats al municipi s'ha reduït en unes 187 persones, dada que representa un 25%

Les dades del nombre d'aturats continuen la tendència a la baixa a Calonge –Sant Antoni, assolint nivells de l'any 2008–. L'abril passat el nombre d'aturats al municipi era de 523, xifra que representa un 14% d'atur registral, la més baixa des de setembre del 2008. Aquesta dada també representa una reducció molt important del percentatge de persones aturades perquè s'ha reduït en 187 persones, és a dir, un 25%, en els últims dos anys. Les dades també són optimistes si es comparen amb les del mateix mes de l'any passat, en què estava en 666 persones, de manera que en qüestió d'un any l'atur registral s'ha reduït en 143 persones. Aquest atur registral d'abril d'enguany es distribueix en 117 persones menors de 35 anys, 110 de 35 a 45 anys i 296 majors de 45 anys. Cal destacar que en la reducció de l'atur dels últims dos anys, la franja que més baixa és la de majors de 45 anys, ja que des de l'abril del 2015 un total de 90 persones d'aquesta edat han trobat feina.

Des de l'Oficina Calonge-Sant Antoni Activa es valora molt positivament aquestes dades, i s'atribueix aquesta evolució positiva a la millora de les xifres econòmiques, la millora en la gestió i ocupació del Parc d'Activitats Econòmiques, l'increment de centres de treball i l'impuls de més de quinze dispositius d'ocupació engegats des d'aquesta oficina durant els darrers dos anys.

L'Oficina Activa treballa amb l'objectiu de continuar reduint l'atur registral al municipi per situar-lo per sota del 10% durant aquest trimestre. Durant l'any 2016 des d'aquesta oficina i el Club de la Feina es van atendre 620 persones, es va donar suport a 270 persones desocupades i es van gestionar 75 ofertes d'ocupació d'empreses del municipi.

LA XIFRA

187
persones
són les que s'han reduït en relació amb el 2016, amb l'aposta per impulsar quinze dispositius d'ocupació

Una aposta per la informació

Una de les prioritats de l'Ajuntament ha estat facilitar informació. Aquí destaca l'oficina d'atenció ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Calonge, que ha atès durant el seu primer any una mitjana de més de mil persones al mes. En total l'OAC ha atès 13.603 persones durant el primer any de funcionament, des que va obrir, l'1 de març del 2016. Entre les peticions ateses per l'OAC, destaquen les gestions relacionades amb els tributs, que representen el 38% del total, i les relacionades amb el registre de documents (29%) i amb el padró d'habitants (23%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona