Administracions

Rebaixen a Sant Antoni de Calonge el risc d'inundacions

S'està portant a terme la construcció de la xarxa de recollida d'aigües pluvials a dos sectors sensibles, l'avinguda i al passeig de Torre Valentina

L'Ajuntament de Calonge ha començat les obres de millora de la xarxa de recollida d'aigües pluvials de l'avinguda i el passeig de Torre Valentina, a Sant Antoni de Calonge. L'actuació consisteix en la construcció de la xarxa de recollida d'aigües pluvials i de les escomeses per poder connectar els edificis situats al passeig de Torre Valentina, i la canalització d'aquestes aigües fins a la canonada existent que condueix les aigües pluvials fins a la riera de Calonge.

L'alcalde de Calonge, Jordi Soler, explica que aquesta era una intervenció molt necessària perquè “ha de servir per solucionar els problemes d'inundabilitat en aquest sector”. El projecte, que ja s'està executant, preveu que en el marc d'aquestes obres també se substitueixin els actuals embornals del passeig de Torre Valentina per uns de nous amb més capacitat de recollida, així com també la instal·lació de dues reixes noves de recollida d'aigües a l'avinguda que porta a aquest passeig.

L'actuació, que suposa una inversió de 66.106 euros, es fa amb l'objectiu de millorar la recollida d'aigües en aquesta zona i evitar d'aquesta manera la inundació d'aquest espai que es produeix quan hi ha fortes pluges.

Aquesta actuació es va començar a executar a mitjan gener, i està previst que les obres finalitzin el 10 de març. Els treballs de millora de la recollida d'aigües pluvials a la zona de Torre Valentina estan subvencionats pel Consorci de la Costa Brava dins del pla especial d'inversions sostenibles i del pla d'inversions complementàries del cicle de l'aigua, mentre que l'Ajuntament de Calonge n'assumeix la redacció del projecte, la contractació i la direcció de l'obra.

LA FRASE

Aquesta era una actuació necessària perquè ha de servir per reduir el risc d'inundabilitat
Jordi Soler
alcalde de calonge


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona