La Generalitat es compromet a invertir 126 milions al Barcelonès Nord el 2010

ERC torna a reclamar la participació de l'òrgan català en el manteniment de la serralada de Marina

Badalona rebrà l'any que ve una injecció de prop de 90 milions provinents de la Generalitat. La quantitat convida l'optimisme, però és cert que la majoria d'inversions aniran a parar a projectes que estan compromesos des de fa anys i que, segons el calendari anunciat inicialment, ja haurien d'estar enllestits. És el cas de la prolongació de la línia 2 de metro fins al centre de la ciutat, que s'endú ni més ni menys que 70 milions d'euros, i del Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE), que està projectat a la Colina (1,2 milions). El parc sanitari de Can Ruti també es beneficiarà de les inversions del govern català: a l'Institut Català d'Oncologia aniran a parar 3,4 milions, i 6,7 milions més s'afegiran a la reforma de les urgències de l'hospital de Can Ruti. També hi haurà diners per al pla de remodelació de Sant Roc (4,1 milions) i, entre d'altres, per a algunes escoles de la ciutat (la partida més destacada, amb 800.000 euros, anirà al CEIP Baldiri Reixach).

El diputat badaloní d'ERC, Uriel Bertran, va manifestar ahir que les inversions anunciades, sumades a les dels darrers anys, «compensen el dèficit d'inversió que va patir el Barcelonès Nord durant l'etapa de govern de CiU». Bertran va admetre que alguns projectes responen a compromisos incomplerts en els darrers anys, però va apuntar que «caure en el retard no vol dir caure en l'oblit, i això és el realment important». El regidor de Cultura, Mateu Chalmeta, també va ser present en una roda de premsa convocada al local d'ERC (juntament amb el president d'Esquerra a Badalona, Miquel Estruch) per fer referència concreta a la partida de 10.000 euros que està associada a la urbanització del carrer de la Costa. Chalmeta va voler aclarir que caldrà sumar una quantitat més elevada que no es preveu en aquest paquet d'inversions, sinó que sortirà de l'1% que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques destina a projectes que tenen una vessant cultural.

D'altra banda, ERC va aprofitar ahir per reclamar un cop més la implicació de la Generalitat en el Consorci de la Serralada de Marina. Uriel Bertran va recordar que l'exconseller Salvador Milà ja s'hi va comprometre i va anunciar que el grup parlamentari d'Esquerra ha demanat una altra reunió amb la conselleria d'Habitatge i Medi Ambient per reclamar que es porti a terme aquella promesa.

Altres inversions

Per la seva banda, Santa Coloma rebrà 7,4 milions d'euros, la meitat dels quals es destinen a les obres d'ampliació i millora de la residència de la gent gran Ramon Berenguer, que el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat té al Singuerlín. Prop d'1,5 milions aniran a l'Incasòl, per a la construcció de 84 habitatges protegits al carrer de Valentí Escales, que també s'urbanitzarà com a part d'un projecte urbanístic ambiciós al barri del Fondo i que culminarà amb una plaça i un aparcament soterrani. La Generalitat també reserva 1,3 milions per a la creació d'una nova línia al CEIP Serra de Marina i 932.000 per continuar la reforma de l'institut Numància.

Pel que fa a Sant Adrià, i a diferència d'altres anys, l'aportació que l'any 2010 farà la Generalitat es reserva íntegrament per al procés de transformació urbanística de la Mina. Així, allà s'invertiran 24 milions d'euros que permetran fer 346 habitatges nous en set solars d'aquest barri. El balanç de la Generalitat ignora, però, l'esperança que l'Ajuntament tenia que es reservés inversió per fer un nou ambulatori en aquest territori de Sant Adrià.

Ni un euro per a Montgat

Pel que fa als altres dos municipis de la comarca, Montgat i Tiana, aquests correran sort diferent. La població montgatina és, de fet, l'única del Barcelonès Nord que no apareix ni a la lletra petita de la llista d'inversions que el govern català ha previst per al 2010. A Tiana, la Generalitat reserva 4,3 milions d'euros a fer realitat el nou CEIP Lola Anglada, que s'ha de situar a la Creu de Terme. Aquesta inversió estava emparaulada amb el Departament d'Educació des de feia uns quants anys, però és en el balanç per a l'any vinent que aquesta promesa ja consta per escrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona