Administracions

Divisió a Palamós pel futur de la zona industrial

L'alcalde, Lluís Puig, no es mostra partidari d'apostar per buscar sòl i naus a poblacions de la zona

La CUP i Junts per Palamós mantenen l'oposició a la Pietat

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC), no es mostra partidari de buscar sòl industrial a poblacions de la zona, després del fre judicial al previst al sector de la Pietat. La sentència obliga l'Ajuntament a redibuixar les previsions de sòl industrial. La decisió de situar el sòl industrial a la Pietat va venir històricament condicionada per la decisió presa, fa més de 25 anys, de traslladar a aquest sector la fàbrica Hutchinson, que ocupava unes naus al centre de la població –antigament era coneguda com a Vincke.

Ara, però, Palamós es veu abocada a buscar una solució. Hi ha dos grans actors polítics: ERC i CiU, en el govern, i el PSC, a l'oposició, que són partidaris de buscar una sortida tenint com a sector prioritari la Pietat. Fonamentalment, tot i la sentència, el terme municipal no dóna, i la Pietat, opinen, continuaria sent la millor opció.

Per contra, Junts per Palamós i Sant Joan, i la CUP no veuen bé que es faci en aquest sector. Junts per Palamós destaca l'impacte ecològic i la importància que té aquest sector com a corredor ecològic. La CUP, segons el seu portaveu, Joan Bohigas, considera que no és necessari fer una zona industrial davant el sòl que hi ha per desenvolupar encara a les poblacions veïnes, això sense comptar les naus buides. Un exemple és el Parc d'Activitats Econòmiques de Calonge, però el govern ara mateix no ho veu així.

Modificar el pla

El cert és que hi ha consens si més no a buscar una solució per poder disposar de sòl industrial, però la dificultat és coincidir en l'emplaçament i, segurament, en el tipus d'empreses. Ara es treballa per fer una modificació puntual del POUM i definir on se situa la zona industrial, però, i segons el regidor d'Urbanisme, ha de ser em zona “realitzable”.

LA XIFRA

25
anys fa que
la Hutchinson va construir la nova planta al sector de la Pietat, i va obrir la porta a la futura zona industrial.

Vestit a mida per a la Hutchinson

Ara fa uns 25 anys, la Hutchinson, fabricant de pneumàtics francès, va traslladar la seva producció del centre de Palamós al sector de la Pietat. Estem davant d'un grup important amb presència a 27 països. El 2008, la comissió d'Urbanisme de Girona, un cop feta l'aprovació inicial del POUM de Palamós, va fer dividir el polígon industrial en dues unitats diferenciades. Una per al sòl ja executat i l'altra per al de nova implantació. La previsió del nou POUM era definir una superfície neta de 191.000 m² de sòl industrial, una tercera part dels quals ja estaven ocupats i eren operatius. La crisi econòmica que va venir després va fer que l'ampliació de sòl industrial a la Pietat no s'arribés a desenvolupar. Ara fa uns mesos, un contenciós judicial va fer que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·lés les actuacions urbanístiques previstes a la Pietat. El tribunal va considerar que hi havia un desequilibri entre els dos sectors programats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona