Administracions

Redacten un pla a Calonge per a noves tecnologies

Una consultoria en innovació tecnològica treballa en el pla director Smart, que vol anar més enllà de l'administració

L'objectiu és detectar les necessitats i programar-les per aplicar-les

L'Ajuntament de Calonge aposta per la implementació del concepte de ciutat intel·ligent (smart city) i ha encarregat a l'empresa Barkeno, una consultoria especialitzada en innovació tecnològica, la redacció del pla director Smart Calonge-Sant Antoni, que actualment ja està en una fase molt avançada.

La redacció del projecte, que s'ha dut a terme amb la participació dels responsables tècnics de totes les àrees de l'Ajuntament, ha permès detectar tres objectius principals: la necessitat de disposar d'un sistema tecnològic integral que permeti gestionar cada àrea; la de poder compartir informació amb la resta de departaments i, finalment, la voluntat de desenvolupar una aplicació que integri totes les necessitats de les diferents àrees en el marc del Calonge sense claus, que ha de permetre obrir a la ciutadania els espais i equipaments públics.

L'alcalde, Jordi Soler, explica que s'està enllestint aquest ambiciós pla que, un cop s'apliqui, ha de permetre gestionar el dia a dia de cada àrea i alhora compartir informació.

Programació

Aquest document, segons Soler, permetrà detectar els reptes per assolir els objectius, però el que és més important: programar-los. A més, i segons Soler, cal destacar que a Calonge hi ha poc més de deu mil habitants, repartits en trenta urbanitzacions, i també cal tenir en compte el component turístic, que fa que la població a l'estiu es multipliqui per set: “Això representa un altre repte”, destaca.

Gestió eficient

Jordi Soler ho té clar: “Per avançar cap a una ciutat intel·ligent, hem d'implicar tota l'estructura de l'Ajuntament, hem d'entendre que cada projecte, per concret que sigui i per molt que sigui d'una àrea, pot tenir un component que s'integri en el plantejament general del que s'anomena smart city o ciutat intel·ligent.” I hi afegeix: “Les noves tecnologies ens permetran una gestió més eficient i més intel·ligent dels recursos públics, i per aconseguir-ho hem de tenir una visió més elevada, més transversal, perquè hem d'entendre que cal avançar cap a aquest tipus de solucions tenint clar que no és un projecte de l'àrea de Medi Ambient o de la d'Informàtica, sinó que estem davant un projecte que ens ha d'implicar a tots.” I és amb aquesta visió transversal que, tot i que Calonge ja ha iniciat el camí cap a la ciutat intel·ligent amb diversos projectes de gestió d'enllumenat o de control del trànsit, ara ha arribat el moment de posar en comú els projectes de les diverses àrees municipals, de treballar de manera més transversal, prioritzar aquells projectes que permetran avançar cap a les solucions i situar en el calendari el seu desenvolupament.

LA FRASE

Per avançar cap a una ciutat intel·ligent hi hem d'implicar tota l'estructura de l'Ajuntament
Jordi Soler
alcalde de calonge

LA XIFRA

70.000
habitants
arriba a tenir el municipi de Calonge-Sant Antoni durant la temporada turística


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona