Administracions

Palamós es veu abocat a buscar sòl industrial

L'Ajuntament encarrega un estudi després que una sentència l'obliga a replantejar el projecte de la Pietat

L'equip de govern de Palamós, d'ERC-CiU, vol donar una sortida a la zona industrial, després que una sentència judicial anul·lés les actuacions del pla d'ordenació urbana municipal que es preveia a la zona de la Pietat. La sentència obliga l'Ajuntament a redibuixar les previsions de sòl industrial. La decisió de situar el sòl industrial a la Pietat va venir històricament condicionada per la decisió presa, fa més de 25 anys, de traslladar a aquest sector la fàbrica Hutchinson.

L'equip de govern ha encarregat als serveis tècnics municipals un estudi que ofereixi alternatives per redimensionar i situar la previsió de nou sòl industrial al municipi. Govern i oposició ja han fet reunions per mirar de trobar una sortida consensuada.

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, destaca la necessitat de disposar de sòl industrial, precisament perquè ara mateix, i amb aquesta resolució, no se'n pot oferir: “Cal oferir als industrials sòl industrial i en aquest sentit es treballa perquè és un tema de gran importància.” Pel que fa als socialistes, aquests també defensen la necessitat de poder oferir sòl industrial, però remarquen que aquest no pot ser discontinu. La CUP, també a l'oposició, igual que el PSC, veu aquesta problemàtica com una oportunitat, si bé considera que no s'ha de limitar només al territori de Palamós, sinó que cal mirar-lo des d'una perspectiva de conjunt. En aquest sentit es faria referència clarament, per exemple, al Parc d'Activitats Econòmiques de Calonge.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Pallí, explica que hi ha consens entre els grups sobre la necessitat de disposar de sòl industrial. “Ara caldrà fer una modificació puntual del POUM i definir on se situa la zona industrial”, si bé Pallí destaca la necessitat que la zona sigui “realitzable i possible” i, ara mateix, el sector de la Pietat continua sent una opció. El 2008, la Comissió d'Urbanisme de Girona, un cop feta l'aprovació inicial del POUM, va fer dividir el polígon industrial en dues unitats diferenciades. Una per al sòl ja executat i l'altra per al de nova implantació. La previsió del nou POUM era definir una superfície neta de 191.000 m² de sòl industrial, una tercera part dels quals ja estaven ocupats i eren operatius. La crisi econòmica que va venir després va fer que l'ampliació de sòl industrial a la Pietat no s'arribés a desenvolupar. Ara fa uns mesos un contenciós judicial va fer que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·lés les actuacions urbanístiques previstes a la Pietat. El tribunal va considerar que hi havia un desequilibri en els dos sectors programats.

El ple de l'Ajuntament de Palamós va aprovar ahir a la nit el pla d'igualtat de gènere. Són un seguit d'actuacions per garantir el desenvolupament professional del personal de l'Ajuntament, en condicions equilibrades entre homes i dones eliminant obstacles i prejudicis per raó de gènere.

De les 188 persones que hi ha a la plantilla municipal, quasi un 60% són homes. L'estudi retributiu, a més, troba diferències salarials a favor del col·lectiu masculí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona