Infraestructures i serveis

trànsit

peatges

El Govern presenta el sistema de vinyeta per eliminar les barreres a les vies catalanes

El model actual se substituiria per una tarifa plana per als vehicles matriculats a Catalunya amb un preu d’entre 40 i 110 euros

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha exposat aquest dilluns al Grup de Peatges els detalls del sistema de vinyeta que pretén eliminar les barreres a totes les vies d’alta capacitat de Catalunya. Després d’una trobada aquest matí del Grup de Peatges, que ha reunit administracions locals, concessionàries, entitats civils i grups parlamentaris, Rull ha afirmat que “el model actual és ineficient i desequilibrat en tots els ordres. Paguem més peatges que la resta de l’Estat, unes comarques paguen més que altres i els terminis de fi de les concessions no són homogenis”. Davant d’això, el conseller ha apostat per “una agenda modernitzadora” del finançament de les autopistes que acosti Catalunya als plantejaments de la UE. La vinyeta que proposa el Govern és un mecanisme de pagament temporal per ús que es desglossa en una tarifa plana d’entre 40 i 110 euros per als conductors residents i en una taxa per als forans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia