Urbanisme

SANT ANTONI DE CALONGE

Sorolls i multes per les obres de la promoció Rosa dels Vents, a Sant Antoni

Les obres de la promoció Rosa dels Vents, amb 90 habitatges a primera línia del litoral de Sant Antoni de Calonge a la parcel·la on fins al 2022 va funcionar l’hotel amb la mateixa denominació, han esdevingut un maldecap per als veïns des de fa setmanes, dia i nit. Al marge dels sorolls i molèsties pels treballs diürns, des del desembre els residents de les illes properes continuen sentint tota la nit el brunzit de les bombes d’extracció d’aigua freàtica, imprescindibles per anar evacuant l’aigua de l’enorme forat excavat per als fonaments i l’aparcament de l’edifici, i mentre no s’acabi d’enllestir l’apantallament de formigó que servirà de barrera.

Una veïna afectada pel soroll, Judit Cunillera, se n’ha queixat els darrers dies a la Policia Local, l’Ajuntament i també en les xarxes socials. Amb poc èxit fins divendres, quan una de les màquines, la més grossa, va ser aturada de matinada.

Fonts municipals han aclarit que “des de serveis tècnics d’urbanisme ja han requerit a l’empresa constructora i al promotor que compleixi els horaris de treball segons la normativa vigent”, tot i que el problema de fons són els sorolls que fa la maquinària. Davant això, els agents de la Policia Local han aixecat dues actes de denúncia: “També s’ha parlat amb el responsable de les obres, que han manifestat que està buscant solucions per disminuir el soroll.”

La veïna afectada va rebre divendres una trucada d’un dels responsables de l’obra per demanar disculpes, defensant que han aturat una màquina, la principal, que està encarada cap al passeig marítim Josep Mundet, però encara hi mantenen la més propera als habitatges i tampoc li han acabat d’aclarir quant de temps hauran de continuar bombant un flux continu de litres d’aigua que es canalitzen cap a la xarxa de pluvials del clavegueram.

A les molèsties per l’obra, o l’acord urbanístic que possibilita una planta als sobreàtics afegida a les quatre altures, Cunillera hi afegeix altres queixes recurrents per sorolls que, sobretot a l’estiu, tenen a veure amb el tràfec de contenidors de restauració. Especialment, diu, els amoïna la fressa afegida quan es descarreguen els de vidre, que els establiments buiden després del servei de sopar, abans de tancar, però que dificulten que els veïns puguin conciliar el son. També les ha fet arribar a la síndica de greuges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva