Urbanisme

PALAFRUGELL

L’hotel en una pineda de Tamariu, endavant al ple

El ple de Palafrugell ha donat llum verd a tramitar el sector hoteler PAU 2.5a de Tamariu, enmig d’una protesta convocada per SOS Costa Brava, i amb els vots en contra dels grups d’ERC i Palafrugell En Comú Podem. Les crítiques contra la decisió sostenen quee encara hi ha una moratòria –prorrogada– en vigent fins al maig sobre els desenvolupaments en finques pròximes al litoral, per adaptar-les als paràmetres i requisits del pla director urbanístic (PDU) de Sòls no sostenibles que la Generalitat va aprovar al 2021. Però el govern del PSC i Som Gent del Poble ha insistit que els drets d’edificació s’hi mantenen des del planejament del 1983, que el projecte s’ha retallat de 180 a 66 habitacions i que la suspensió de llicències s’aixecarà igualment a partir del juny.

La trentena de simpatitzants de SOS Costa Brava ha intentat pressionar en una sala que ha quedat petita, però bàsicament només han pogut aplaudir les intervencions crítiques amb el projecte i xiular contra les dels grups que hi han donat suport, també Junts i Vox.

La picabaralla dialèctica l’han protagonitzat el portaveu dels Comuns, Josep Ferrés –que ha acusat el regidor d’Urbanisme, Xavier Rangel, de “no tenir-ne ni papa” i haver validat un altre “pla de millora urbana” com el del xalet del Golfet–, i l’edil al·ludit i l’alcalde, Juli Fernández, que li ha retret a Ferrés obres fetes durant els seus 35 anys d’arquitecte”. Uns i altres han coincidit, però, que els dos anys de moratòria han estat “perduts”. I ja auguraven que ens els pròxims mesos es reactivarà la tramitació d’altres projectes controvertits, com podrien ser els habitatges als jardins dissenyats per Rubió i Tudurí a Calella o la temuda urbanització dels terrenys de la riera del Canadell. La portaveu d’ERC, Mònica Alcalà, creu que el projecte de Tamariu encara es podria reduir més i ha demanat deixar-lo sobre la taula, però l’executiu dona la negociació per suficient i tancada.

El portaveu de Junts, David Martín, també hi ha votat a favor, després d’haver estudiat la documentació i haver assistit a reunions. Martín dona per bo que “el consell de participació de Tamariu i els altres establiments del nucli no s’hi oposen”, i el fet que ja s’hagi dimensionat a la baixa i que “obrirà tot l’any, amb un retorn econòmic i un turisme de qualitat”.

Nou concurs de neteja

En el ple, l’executiu també ha rebut l’únic suport d’ERC per aprovar el reequilibri econòmic del contracte d’escombraries, com a pas previ per a la seva rescissió. Suposa un pacte entre consistori i la concessionària per continuar prestant servei mentre es convoca un nou concurs, però amb la possibilitat d’incrementar l’aportació municipal extraordinària que feia anys que havia exhaurit el topall màxim. Els Comuns hi han votat en contra per la manca de fiscalització dels darrers anys, igual que VOX. I Junts també s’hi ha abstingut pel mateix motiu. L’alcalde s’ha defensat que només porten sis mesos i han posat fil a l’agulla per desencallar la situació, i ERC –a l’oposició– ha admès que cal un canvi de contracte perquè del pressupost actual de 3 milions d’euros, assumeixen que el servei necessari tindria un cost que s’ha pressupostat en més de 6 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva