Urbanisme

PALAFRUGELL

Llum verd inicial a un hotel a Tamariu, endavant tot i la moratòria local

L’Ajuntament de Palafrugell dona llum verd a tramitar l’aprovació inicial del polígon d’actuació urbanística (PAU) 2.5a de Tamariu, que preveu la construcció d’un hotel en una parcel·la d’uns 22.000 m² al sector d’Aigua Xelida. Anirà a ple dimarts vinent, i el portaveu de Palafrugell en Comú, Josep Ferrés, s’ha mostrat decebut en ser l’únic que avança el vot contrari. L’edil critica que el projecte privat, amb 66 habitacions i 30 places d’aparcament, vagi endavant mentre encara és vigent la moratòria –prorrogada fins al maig– que blindava les llicències a la franja litoral per adaptar-les als paràmetres del pla director (PDU) de sòls no sostenibles del 2021.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Xavier Rangel (PSC), defensa que no és la primera parcel·la que s’exclou de la moratòria, després d’una negociació que ha durat mesos amb els promotors. “La moratòria ja preveia que si hi ha acords, les parcel·les quedin desbloquejades”, argumenta Rangel, sense deixar de recordar que “es partia de projectes antics amb drets de fins a 180 habitacions, i després de tres plans de millora urbana s’han reduït a un terç”. Les prescripcions municipals també han fet reduir la superfície d’espais esportius, i el regidor del govern hi afegeix que s’ha encaixat l’edificabilitat en la zona del terreny amb més integració en els pendents.

No és el primer cas

Entre els altres casos tramitats durant la moratòria, Rangel posa l’exemple del complex Aiguacel, que també va ser polèmic pel projecte de més de 30 habitatges i una tala d’arbres quan arrencava la tramitació del PDU de la Generalitat. Però després que quedés fora de les desclassificacions del pla, les converses entre propietaris i l’anterior govern local van servir igualment per retallar-ne la dimensió a 15 cases. Per això la portaveu d’ERC, Mònica Alcalà, creu que les dimensions del futur hotel encara són massa grans: “No ens agrada, encara que ens diguin que està al límit de la viabilitat”, avança.

Rangel diu que la dimensió ha estat condicionada per aquests estudis econòmics externs, i trasllada ara la responsabilitat a la Generalitat perquè emeti el dictamen final. Mentrestant, però, els comuns estudien interposar mesures judicials, en espera també de l’anàlisi de SOS Costa Brava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona