Urbanisme

Obliguen a tramitar de nou el projecte del vial Nord de Pals

Els ecologistes celebren la resolució de la Generalitat i s’oposen a una carretera que “com a molt faria servei uns dies d’agost”

L’Ajuntament haurà de fer més informes i analitzar-ne l’afectació

La Generalitat obliga l’Ajuntament de Pals a tornar a tramitar el vial Nord “perquè podria tenir efectes significatius sobre el medi ambient”, segons informa l’agència ACN. Acció Climàtica rebutja que, a l’hora de modificar el pla general per dibuixar el nou vial, el consistori no sotmetés el projecte a una avaluació ambiental acurada i optés per simplificar el procés. Per això, el departament ha emès una resolució que obliga l’Ajuntament a fer marxa enrere, analitzar millor l’afectació del vial i complementar-ho amb informes que en justifiquin més la necessitat. La plataforma Salvem la Platja de Pals, que s’oposa al projecte, celebra la resolució. Els ecologistes critiquen que el vial, que enllaçaria les platges amb la C-31, “com a molt faria servei uns dies d’agost”.

L’Ajuntament de Pals, que no ha volgut fer declaracions, el 26 de maig va aprovar inicialment la modificació del pla general del sistema viari a la platja de Pals. Ho va fer per poder construir el vial Nord, una carretera que connectaria la zona de la platja del Grau amb la C-31, travessant camps, pinedes i arrossars que els ecologistes insisteixen a dir que tenen un “alt valor ambiental”. L’expedient d’aquesta modificació es va sotmetre a informació pública durant 45 dies, un procés que ara la Generalitat descarta i obliga a iniciar-ne un de nou.

En aquest nou procés s’hauran de definir les actuacions necessàries per construir el vial, les alternatives i avaluar també si la connexió és necessària per alleugerir el trànsit de la carretera existent. La resolució arriba després que els tècnics del Parc Natural del Montgrí i els de Medi Natural i Biodiversitat d’Acció Climàtica informessin desfavorablement sobre la modificació del pla general. Per això també s’insta a estudiar l’afectació sobre la connectivitat del parc i les espècies protegides.

La Generalitat també ha tingut en compte l’informe desfavorable emès per l’Agència Catalana de l’Aigua per “interceptar la massa d’aigua dels aiguamolls i les basses d’en Coll” i que s’ocupen terrenys inundables “en episodis de desbordament del riu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell