Urbanisme

Begur rebrà sòl per fer-hi 12 habitatges protegits

El govern local ha tancat un conveni amb un privat pel qual una parcel·la al veïnat de Sant Josep, a Esclanyà, passarà a ser municipal

Era una de les apostes de mandat, sobretot pensant en els joves

El ple de Begur ha donat llum verd a un conveni urbanístic amb un propietari privat que, com a contrapartida per al municipi, farà que una finca situada a l’avinguda Sant Josep d’Esclanyà passi a ser del consistori i es destini a la construcció de 12 habitatges en règim de protecció pública.

L’alcaldessa, Maite Selva, recorda que era una de les apostes del primer mandat de l’actual govern municipal de JxCat, Tots per Begur i Més per Begur, “malgrat la complexitat que amaga tota l’estructura urbanística” d’un POUM antic, en tràmits per renovar-lo, i en què hi ha poques escletxes per fer complir preceptes legals com ara rebre sòl per a habitatge protegit, l’anomenat aprofitament d’operacions privades. En aquest cas, l’operació ha reeixit perquè han requalificat un solar destinat a superfície comercial a ús residencial, amb un benefici que el privat –que assumirà la urbanització i la creació d’una zona verda, a més– compartirà amb el municipi.

Selva, que també du les competències d’Urbanisme, diu que l’acord és “fruit de molt de treball efectuat de fa temps per tota l’àrea”, però situa l’operació “a mitjà termini”, ja que encara s’ha de tramitar la modificació del POUM vigent per mitjà de la Comissió Territorial d’Urbanisme. Malgrat això, confien a avançar feina per accelerar habitatges en paral·lel.

Oportunitat per als joves

La protecció del nucli antic de Begur, compacte i amb edificacions antigues, i l’estructura d’urbanitzacions amb parcel·listes o aprofitaments ja tramitats de grans tenidors han dificultat l’accés a l’habitatge a les noves generacions de begurencs, que sovint han de marxar a viure a altres poblacions –sobretot a la veïna Palafrugell–. D’aquesta manera, miraran d’oferir una alternativa, per bé que igualment a pocs metres del límit amb Palafrugell.

L’alcaldessa, però, avança que hi ha dos sectors més amb expectatives d’aconseguir altres parcel·les per a habitatges socials municipals.

LA XIFRA

12
habitatges protegits
podrà tirar endavant l’Ajuntament de Begur al veïnat de Sant Josep d’Esclanyà.

Expectació al poble després de l’anunci

L’anunci del conveni en les xarxes municipals ha aixecat una petita onada de trucades i peticions d’informació de residents al consistori, que matisa que encara no s’ha obert el procés per canalitzar sol·licituds i criteris d’adjudicació, i es planteja acabar-ho d’aclarir al web oficial begurenc. Els socis de govern han d’acabar de perfilar el projecte dels habitatges i triar el règim de cessió, dins d’un ventall que va des del lloguer fins a la venda amb preus taxats a llarg termini i opció de recompra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia