Monogràfics

BESALÚ (Garrotxa)

XVIII Fira de Forjadors i Artistes del Ferro

Peces de 50 artistes

Una àliga monumental de més de dos metres, una barana, una sella de muntar a cavall o la peça batejada amb el nom El cony de la crisi. Aquestes són algunes de les peces de forja que podran admirar i comprar els visitants de la Fira de Forjadors i Artistes del Ferro que inaugurarà demà a les dotze del migdia el forjador Joel Amat. En aquesta edició hi exposen una cinquantena d'artistes. A més, durant el certamen es faran demostracions de forja.

Amb futur

Pere Soler, vicepresident d'Acunç, recerca i divulgació, l'entitat que organitza la fira, avança que s'hi mostraran peces per a totes les butxaques, de dos mil i tres mil euros, però també de vuitanta euros i menys, i diu: “La crisi és econòmica, no de forja. Fa uns anys semblava que l'ofici s'havia de perdre, però s'hi ha incorporat gent jove i se'n surten.” En aquest ofici que tradicionalment han exercit els homes, ara s'hi han afegit forjadores, que exposaran les seves peces a Besalú. Per tot plegat, Soler es mostra satisfet que la fira hagi ajudat a “mantenir un ofici de tradició catalana, el carbó baixava del Canigó!”.

Del 31 de març al 9 d'abril. Entrada a la fira: 2 euros, menors de 12 anys, gratuït. Sales d'exposició: Can Llaudes, Prat de Sant Pere, 4. Entrada: 2 euros, menors de 12 anys, gratuït


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.