Societat

La contraportada

Emocions de Besalú

El Mercat de les Emocions, la Trobada de Col·leccionistes de Punts de Llibre i el Besalú Ciutat Jueva omplen la vila de molts visitants

Besalú va celebrar ahir una nova edició del Mercat de les Emocions. Al Prat de Sant Pere, amb el magnífic monestir de teló de fons, un grup de venedors d'emocions van fer les delícies dels visitants. Hi havia objectes de tot tipus, de brocanters, d'artesans, d'art, joies, llibres i vinils de segona mà... Tot pensat per generar emocions.

I com que d'això es tractava, al mateix escenari es va fer coincidir una trobada de col·leccionistes de punts de llibre que era la cloenda de l'exposició i d'un concurs realitzats anteriorment. Sobre el Prat, doncs, els aficionats a aquesta faceta del col·leccionisme –una vertadera febre, en l'actualitat– van poder fer canvis, mirar, triar, remenar i, sobretot, compartir experiències i material entre col·legues de passió o d'emocions.

I, encara més emocions, perquè, també ahir, tocava el Besalú Ciutat Jueva. El penúltim cap de setmana dedicat a la divulgació de la cultura i del patrimoni jueu de la vila. El format va ser el de les visites guiades i novel·lades, per fer entrar més bé els feixucs atzars de la història. Els qui van participar a Un call de llegenda van poder disfrutar dels banys, de les restes de la sinagoga des d'on hi ha una de les vistes més impressionants del pont romànic i del munt de carrers estrets i pintorescos del call besalunenc. El grup Excalibur i Turisme de Besalú van ser els encarregats d'aquestes visites i els participants, a més, van tenir l'oportunitat de gaudir a un preu reduït dels menús sefardites que ofereixen Ca l'Oliveras, Can Quei, la Cúria Reial, la Fonda Siqués i el Pont Vell, i de veure l'exposició L'Arca de Noè del Museu de Miniatures. Tot plegat va quedar amanit amb un mercat d'artesania ambientat a l'època i animació ambiental amb música també de l'època.

L'emoció més sublim d'ahir, no obstant i sense desmerèixer les anteriors, era el paisatge urbà mateix. El dia era primaveral, hi havia ambient i la passejada per l'espai fluvial era de primera. La vista del pont medieval des del Fluvià emocionava de part de bo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.