Societat

oci

festa al cel

Calella i Pineda responen amb un no rotund a la Festa al Cel

Els dos alcaldes diuen que no és un model d'esdeveniment que s'adigui amb la seva oferta turística i dubten del retorn econòmic

Consideren que la proposta és precipitada i remarquen que no ha estat mai prioritària

“La Festa al Cel no és un esdeveniment que s'adigui ni amb el nostre relat de ciutat ni amb l'oferta d'activitats que tenim en el calendari. Hem dit no al festival per aquest any i també per cap altre. Per a nosaltres no és prioritari.” L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CDC), va ser ahir contundent i clara després de la reunió mantinguda amb els organitzadors del festival aeri de la Festa al Cel, amb els quals es va trobar al matí i que li van traslladar la proposta de ser la seu, juntament amb Pineda, de l'edició d'aquest any. “Ens han presentat la proposta, que no deixa de ser interessant i que hem escoltat per responsabilitat amb el territori, però que s'allunya dels nostres objectius com a ciutat de serveis”, puntualitza Candini. L'alcaldessa explica que, un cop es va saber que Mataró renunciava a l'edició de la Festa al Cel, va rebre una trucada dels organitzadors, que li van demanar una reunió per parlar del projecte i fer-li una proposta en ferm. Posteriorment, va ser el mateix president del Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Maresme, Joaquim Arnó (CDC), qui li va traslladar la petició d'atendre els responsables del festival, ja que entenia que podria interessar a un municipi turístic que ja té experiència en l'organització de grans esdeveniments. “El poder d'atracció del festival aeri és evident, però no considerem que el retorn que pot aportar a la població sigui un valor afegit que ens compensi”, especifica, i posa d'exemples actes que sí que s'han fet un lloc a Calella, com ara el triatló internacional Ironman i la trobada de cant coral. Paral·lelament, el fet que la data del 24 i el 25 de setembre –que coincidia amb la fira i la festa major– fos inamovible per al festival i l'elevat pressupost que demanava tampoc han ajudat a replantejar la negativa.

Des de Pineda, l'alcalde, Xavier Amor (PSC), considera que la proposta “és sobrevinguda i molt precipitada”. “Ja vam dir des del primer moment que consideràvem que la inversió que demana el festival és molt important i que no entrava en els nostres plans”, reflexiona l'alcalde, que posa en dubte, igual que l'alcaldessa de Calella, que el benefici que obtinguin els municipis sigui suficient per la despesa que representa. “No hem parlat de quantitats exactes, però sí que ens representava fer-nos càrrec de tasques logístiques, de neteja i de seguretat que no són menors”, precisa.

Malgrat que al seu moment es va assegurar que hi havia hagut contactes des de la direcció de la Festa al Cel amb els alcaldes dels municipis de Malgrat de Mar i de Santa Susanna per si hi estaven interessats, tant Joan Mercader (PSC) com Joan Campolier (AiS) han assegurat que no se'ls ha fet arribar cap proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona