Societat

LA CRÒNICA

Mediona, entre clínex i cervesa

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser dissabte a Mediona, municipi de l'Alt Penedès de prop de 2.300 habitants, referent en educació i conreu de les vinyes i on la principal indústria local, la paperera SCA Hygiene y Products, està a punt de tancar i deixar 70 treballadors sense feina. Puigdemont va visitar el poble perquè l'alcalde, el socialista Servand Casas, el va convidar a la Fira de la Cervesa Artesana, un esdeveniment que ha arribat a l'11a edició, en molt bon estat de salut, gràcies a l'obstinació i la perseverança de Casas i el seu equip, que hi van apostar quan al Penedès tothom començava a parlar del turisme del vi i el cava, i que no han escatimat esforços perquè la convocatòria sigui un èxit cada any.

Puigdemont va visitar l'ajuntament. El van rebre l'alcalde i els regidors, i alguns alcaldes i representants polítics de la comarca—tots de Convergència. Va signar el llibre d'honor i va destapar una rajola de ceràmica (obra de l'artista local Josep Moscardo amb la col·laboració del ceramista penedesenc Martí Baltà), que han col·locat a la façana de l'ajuntament. Es va fer moltes fotos: amb l'alcalde i els regidors, amb l'alcalde i els alcaldes d'altres pobles, amb l'alcalde i els treballadors municipals, amb l'alcalde i els nens del poble... I va sortir de l'ajuntament per anar en comitiva cap a la fira, aparentment el motiu principal de la invitació, i es va trobar amb centenars de persones, veïns de Mediona i de fora, que el volien saludar i fer-s'hi fotos. Els va saludar i s'hi va fotografiar. Alguns s'hi feien autofotos, d'altres donaven el mòbil a l'alcalde, fotògraf improvisat, per testificar la proximitat del nou president de la Generalitat. Va fer el recorregut de tota la fira, va saludar els artesans que hi presenten el seu producte i va escoltar atentament les explicacions d'aquells que li van voler revelar algun secret del procés d'elaboració, envoltat d'un núvol humà que es barrejava i s'alimentava dels qui hi havien anat a fer la primera cervesa i es trobaven, de sobte, amb Puigdemont al carrer.

Però, abans de l'acte multitudinari, el president Puigdemont es va comprometre amb l'alcalde a reduir el deute que la Generalitat té amb aquest municipi —pràcticament el 50% del pressupost— i a buscar solucions per reindustrialitzar la zona que SCA deixa orfe i crear ocupació entre els veïns del poble. S'ha perdut la paperera. No és bon moment per fer clínexs o compreses a la conca del Mediona-Bitlles, però tampoc per utilitzar-los. Vénen temps de copes menstruals i poques llàgrimes. L'acció va començar dissabte, amb una bona cervesa artesana!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona