Societat

esports

atletisme

El Consell Comarcal suprimeix la subvenció a l'Ironman

L'administració ho atribueix a la retallada en inversions en un pressupost que anul·la la partida de 25.000 euros

L'alcaldessa de Calella retreu que no se l'ha informat i recorda que la triatló és un ‘aparador' del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme deixa aquest any de subvencionar la triatló internacional Ironman, anteriorment Challenge, després d'haver-ho estat fent ininterrompudament des del 2009, quan la prova esportiva va aterrar a la comarca. L'administració ja no destinarà els 25.000 euros que atorgava des del 2013, després que aquell any es decidís reduir l'aportació de l'ens a la prova de llarga distància que se celebra el mes d'octubre. Fins llavors, els diners –el 2009 van arribar a 180.000 euros– es repartien entre aquesta i la mitja triatló del mes de maig. Fonts del Consell Comarcal atribueixen la decisió a la retallada en les inversions en el pressupost d'aquest any i puntualitzen que la mesura ja es va explicar a bastament en el ple celebrat el mes de desembre. “Des del Consell s'entén que la prova esportiva està plenament consolidada, i com a activitat de promoció privada que és ja disposa dels recursos econòmics suficients per continuar en solitari”, apunten les mateixes fonts, que hi afegeixen que “l'administració va actuar com a trampolí per a la triatló, i després de vuit anys pot volar sola”. Des de l'ens, a més, apunten que alguns municipis del Maresme han posat en dubte que l'Ironman aporti un benefici real a tota la comarca i no només a la seu, que és Calella. “En tot cas, el Consell Comarcal hi ha col·laborat quan ha calgut; ara la situació és diferent i obliga a un replantejament de les inversions prioritàries”, apunten les fonts consultades.

Des de Calella, l'alcaldessa, Montserrat Candini (CDC), no ha amagat la decepció davant d'una informació “que coneixia des de fa dies, però no pas perquè se'ns hagi comunicat directament”. Candini considera que passar d'una subvenció de 25.000 euros a una de zero euros “no és un ajustament sinó un càstig”. “Puc entendre les retallades en inversions, però no que es fulmini l'aportació a l'esdeveniment esportiu amb més retorn per al territori”, diu. L'alcaldessa recull les dades facilitades per la televisió comarcal M1TV, que xifra en 140.000 els espectadors que segueixen en directe la triatló. “Si això no és donar projecció al territori no se què ho pot ser”, apunta. L'alcaldessa insisteix en “l'error d'una decisió que no ha analitzat correctament el benefici que té l'Ironman per al Maresme” i en deriva la responsabilitat directament al president, Miquel Àngel Martínez (CDC), “de qui esperava com a mínim una trucada”. Els 25.000 euros es destinaven a pagar la concessionària de l'autopista C-32 perquè permetés la circulació dels vehicles que no podien passar per l'N-II quan estava tallada per la prova esportiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà
societat

El 35 % dels Mossos pateix depressió, estrès o ansietat, segons un estudi

barcelona
SANT JULIÀ DE RAMIS

Els germans Roca obriran el restaurant de la Fortalesa de Sant Julià el 16 de maig

SANT JULIÀ DE RAMIS
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA
recerca

Un estudi de la UAB obre la porta a noves teràpies contra el Parkinson

Cerdanyola del Vallès
GIRONA

Més de 700 multes per dificultar l’accés a la via pública en menys de 15 dies

GIRONA