Societat

Falset viu a fons la gran festa del vi tot i el temps

La capital del Priorat és escenari aquest cap de setmana dels actes centrals de la 21a edició de la Fira del Vi, que inclou tastos, música i exposicions

Malgrat el vent i el plugim de les primeres hores del matí, Falset es va llevar ahir amb ganes de lluir la seva gran festa. La Fira del Vi, que enguany arriba a la seva 21a edició, aplega durant tot el cap de setmana més d'una setantena de cellers de les DO Montsant i DOQ Priorat. L'estand principal, on es venen els tiquets de les consumicions, van registrar llargues cues des d'ahir al matí, i els carrers del municipi es van omplir d'activitats dirigides a tots els públics. Concerts, xarangues i, en especial, menjar i beure són els grans atractius de les jornades centrals de la festa.

El vi és, òbviament, el principal protagonista de la fira falsetana. No obstant això, els seus responsables l'han obert a altres productes de la terra. Embotits, lactis i cerveses també tenen el seu espai per arribar al públic, cada cop més nombrós i arribat de totes bandes. La Fira del Vi està plenament consolidada, com ho va demostrar la gran afluència, ahir, de molts turistes estrangers amb ganes de degustar els Montsant i Priorat de la temporada. Parelles, colles d'amics i famílies senceres es van aplegar al voltant de les parades de la mostra per fer-la petar. “No me'n perdo ni una, sempre vinc”, va apuntar l'Adela, de Porrera.

Bona participació

En aquesta ocasió, són 73 els cellers de la zona que prendran part en la fira. “Ser aquí és garantia d'èxit”, va explicar el propietari del Celler Mas de les Vinyes, Josep Borràs. “Fa anys que venim a la fira, i sempre ens ha anat molt bé”, va afegir. Per Borràs, però, la clau de tot plegat és “el públic”. “Esperem servir entre 400 i 500 tiquets els dos dies de fira”, va dir. Un altre dels cellers productors presents a la Fira del Vi és Cedó Anguera, de la DO Montsant, amb base a la Serra d'Almos. A l'estand, Xavier Cedó també va celebrar la bona salut de la trobada i el creixent interès de la gent pel vi. “Si el temps és bo, treballarem molt”, va subratllar.

A més dels tastos oberts al públic, la fira inclou enguany tot un seguit d'actes lligats a la cultura del vi. Així, i durant la celebració de la fira, el Celler Cooperatiu de Falset acollirà diverses visites guiades a les seves instal·lacions.

LA XIFRA

70
Més d'una setantena de cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat participen en la Fira del Vi de Falset.

LA FRASE

Ser a la Fira del Vi de Falset és garantia d'èxit, però la clau és el públic
Josep Borràs
celler mas de les vinyes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Som Sostre demana treballar amb l’Ajuntament per un nou model del sensellarisme

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona

Darrera fase per retirar els bloc de formigó de l’antiga Bosser

SABADELL
ADMINISTRACIONS

La ciutadania podrà fiscalitzar per primer cop la feina del govern de Pineda

PINEDA DE MAR