Societat

La UAB premia la transparència de set ajuntaments del Maresme

Alella, Calella, Mataró, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt són els set ajuntaments de la comarca que ahir van rebre el segell Infoparticipa que lliura el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que valora la transparència dels continguts dels webs municipals.

Fins ara s'havien tingut en compte 41 indicadors, però en aquesta tercera edició s'han augmentat fins a 52, per adaptar-se a la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que va entrar en vigor al juliol. S'analitza la informació que apareix en els web i on se situa, entre altres factors, per veure si donen una informació adequada dels representants polítics, la gestió que fan dels recursos públics, com n'informen i les eines que ofereixen per a la participació.

En les tres edicions s'han revisat la política informativa dels 947 ajuntaments del país. El primer any, es van lliurar 48 guardons, entre mencions, reconeixements i segells. L'edició passada, 77, i enguany la xifra ha disminuït a 67. En concret, ahir es van donar 61 segells, quatre mencions i dos reconeixements. Ha crescut el nombre de municipis que reben la puntuació màxima, és a dir, que aproven en els 52 indicadors. El primer any, van rebre aquesta puntuació tres municipis, l'any passat van ser vint i enguany, vint-i-cinc, entre els quals hi ha Premià de Dalt i Premià de Mar, que revaliden per segon cop aquesta nota, informa Infoparticipa en el seu web.

Mataró obté una puntuació que supera el 98%. És la segona vegada consecutiva que la capital maresmenca rep aquesta distinció. En la primera edició va ser reconeguda amb una menció. Vilassar de Mar, amb un 96,15%, també rep el segell per segon cop seguit.

Per tercer cop

Calella, amb una nota de 94,23%, i Alella, amb un 90,38%, són els dos únics municipis maresmencs que han rebut aquesta reconeixement en les tres edicions.

Amb la mateixa nota que Alella, Vilassar de Dalt obté el segell Infoparticipa per primer cop.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens