Societat

estat espanyol

La despesa domèstica en serveis TIC cau tot i l'augment de contractacions

La despesa domèstica en serveis relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) va arribar als 2.744 milions d'euros l'últim trimestre del 2014, el que representa un 5,5%
menys que l'any anterior. Aquest descens en la despesa contrasta amb un augment de la demanda dels serveis com ara la telefonia mòbil, la connexió a internet de banda ampla i la televisió de pagament, i s'explica per la popularització de les ofertes de paquets que combinen diferents serveis i la guerra de preus de les operadores.

Segons les dades de l'informe anual La sociedad en red, un 70% de les llars de l'Estat espanyol ja estan connectades a internet. De fet, la despesa en la connexió a la xarxa ha passat a superar la de la telefonia fixa. La factura del mòbil, però, continua sent la més elevada de totes i representa un 42% de la despesa total en serveis TIC.

Pel que fa a l'equipament de les llars, la televisió ja comparteix la primera posició, amb un 80% de penetració, amb els ordinadors, incloent també com a tals les tauletes (presents al 35% de les cases). Tot i l'alta penetració dels ordinadors i la connexió a internet, només una de cada tres persones considera tenir uns coneixements avançats del seu ús. L'smartphone continua liderant l'equipament TIC individual –en té un 60% dels majors de 15 anys– i és de nou el dispositiu que més creix.

Pel que fa a les empreses, la presència d'ordinadors i internet és gairebé universal, amb una presència del 99%, i comença a ser cada cop més important la computació al núvol, ara en un 35%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia