Societat

Front comú per reclamar el “compromís” de l'Estat amb els Jocs Mediterranis Tarragona 2017

Representants institucionals signen un manifest perquè s'inclogui en els pressupostos de l'Estat una partida de 15 milions d'euros per a l'esdeveniment

Representants de diputacions, consells comarcals i ajuntaments de les seus dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 han signat aquest dilluns un manifest de suport a l'esdeveniment. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha instat el govern espanyol “a evidenciar el seu compromís ferm” amb els Jocs i “incloure en els pressupostos generals de 2016 la partida necessària per complir amb el pressupost d'inversions”, uns 15 MEUR. Per Ballesteros aquesta setmana és “clau”, ja que demà comença el debat sobre els PGE al Congrés i dijous el Comitè Organitzador de Tarragona 2017 es desplaça a Pescara (Itàlia), on el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis farà una avaluació de seguiment del projecte.

La Casa Canals de Tarragona ha estat l'escenari escollit per escenificar el cop de puny sobre la taula que tots els agents implicats en els Jocs Mediterranis del 2017 han fet visible aquest dilluns. De fet, des que es van fer públics els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016, hi ha un intens debat sobre una partida per a l'esdeveniment de 15 MEUR que tothom esperava però que finalment no s'ha materialitzat. Per tot, plegat s'ha decidit organitzar un acte de suport als Jocs amb la signatura d'un manifest que ha de servir per reclamar al govern espanyol el seu “compromís”.

A mode d'exemple, l'alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis, Josep Fèlix Ballesteros, ha recordat els compromisos i les aportacions de la Generalitat de Catalunya (gairebé 13 milions d'euros per a la construcció del Palau d'Esports), les diputacions de Tarragona (més de 8,5 milions per a la reforma i millora dels equipaments esportius dels municipis seus) i Barcelona (450.000 euros per millorar equipaments a Castelldefels i Barcelona) i l'Ajuntament de la ciutat (12 milions per a la urbanització de l'Anella Mediterrània). L'estat espanyol hauria d'aportar 15 milions que es destinarien a la rehabilitació del camp del Nàstic, l'arranjament de la pista d'atletisme de Camp Clar i la construcció del centre aquàtic.

Així mateix, ha insistit que no hauria anat a Turquia “a demanar uns Jocs Mediterranis” si no hagués tingut el compromís de les diverses administracions, “no sóc un suïcida”, ha etzibat, i ha concretat que el govern de l'Estat va aportar una carta de garanties financeres, aprovada en Consell de Ministres, perquè l'esdeveniment se celebrés “d'acord amb les exigències i les directrius del comitè Internacional dels Jocs Mediterranis”.

Per Ballesteros, no hi ha cap dubte que els Jocs s'acabaran celebrant.

L'alcalde s'ha referit al bon ritme que porten els patrocinis -se n'han signat de nous en els darrers dies-, i no s'ha mostrat preocupat pel fet que el calendari cada vegada sigui més curt. En aquest sentit, ha assegurat que “és realitzable”, i que el que serà “més just” és la realització de les proves test un cop estiguin construïts els nous equipaments. Preguntat pel que suposaria una renúncia a l'esdeveniment, Ballesteros ha declarat que “no és una hipòtesi que ens plantegem”, tot i que ha admès que celebrar els Jocs amb les instal·lacions actuals “és una possibilitat que sempre existeix però que no contemplem”.

A l'acte d'aquest dilluns hi han participat alcaldes i representants de l'Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Tarragona i Barcelona, els consells comarcals del Tarragonès i el Baix Camp, la Cambra de Comerç de Tarragona i els consistoris d'Altafulla, Barcelona, Cambrils, Castelldefels, Calafell, Constantí, el Morell, el Vendrell, la Pobla de Mafumet, la Selva del Camp, Reus, Salou, Torredembarra, Valls i Vila-seca



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 2028 començaran les expropiacions de l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres