la crònica

Família Challenge

El triatló del Maresme comença a crear adeptes entre una ciutadania més receptiva a l'esport internacional i, alhora, convenç els organitzadors que el Maresme és la seu ideal

«El 5 d'octubre serà recordat per Challenge com a la data en què s'ha ampliat la família. El Maresme ja és Challenge.» Aquestes paraules corresponen al màxim representant de la competició esportiva Challenge, Felix Walchshöfer, que ahir es va reunir amb el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo (PSC), i amb l'alcalde de Calella i president del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme, Josep Maria Juhé (PSC). Calia fer la valoració del triatló internacional que diumenge va capgirar la quotidianitat de la comarca tallant l'N-II durant dotze hores i garantir que no havia estat flor d'un dia. Segons es desprèn de la imatge servida des de l'ens comarcal, on tot són somriures i encaixades de mans, la Challenge no només ha superat la prova, sinó que es mantindrà sense problemes en una segona edició l'any vinent. I ho diu l'home que té la clau de la continuïtat de la trobada.

Amb la confiança guanyada, però, a la comarca se li plantegen encara un munt de problemes per resoldre, encapçalats tant pel finançament de la prova com per la participació econòmica de sectors com el dels empresaris turístics. De poc valdran les imatges de la comarca que s'han vist arreu del món ni les pàgines dels diaris esportius que s'han fet ressò de la Challenge Costa de Barcelona Maresme si el projecte no es consolida amb la complicitat entre els ens públics i els privats. I això vol dir invertir-hi diners. I fer-ho en un temps com l'actual no sembla feina fàcil, malgrat que l'acte del passat dia quatre encomanés la il·lusió a molta gent. I en puc donar fe perquè a quarts de vuit del matí d'un diumenge hi ha d'haver molta il·lusió per concentrar centenars de persones a la platja de Calella. I no parlo només dels prop de 2.000 atletes, que de fet hi participen per superació personal, sinó de la gent de la ciutat disposada a prendre part de la festa de l'esport i que es van fer acompanyar dels fills, alguns de molt pocs anys. També és igual de cert que entre la multitud hi havia cares conegudes de polítics, periodistes i familiars. Però els superava amb escreix la gent anònima i encuriosida davant tants atletes amb vestits de neoprè i disposats a nedar 3,8 quilòmetres, fer-ne 180 més en bicicleta i 42,195 corrent a peu. Una de les imatges més impactants pel públic, sens dubte, va ser la de l'estesa de bicicletes esperant els esportistes després de superar la prova de natació. I una altra, l'espontaneïtat dels aplaudiments de la gent quan, ja a la tarda, els atletes continuaven amb la carrera a peu. Tant l'organització com els participants consideren que la prova s'ha superat amb bona nota i que la mitja marató celebrada el passat mes de maig ha servit per polir aspectes i millorar resultats. Queda un llarg any abans no es pugui celebrar un segon triatló de la marca Challenge al Maresme que demanarà molta feina de despatx i, certament, també molta més implicació dels municipis de la comarca perquè la prova superi límits territorials i esdevingui oferta turística de totes les poblacions. En una comarca històricament poc vertebrada, amb comptats projectes en xarxa i amb tendència a l'individualisme, potser aquesta proposta esportiva aconsegueix convèncer. El temps ho dirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona