La policia local de Montgat estrena la figura de l'agent de proximitat

Patrullen a peu per tots els barris de la vila de dilluns a divendres, matí i tarda

De fet, serà el novembre quan al cos policial montgatí s'incorporaran dos nous agents, un increment de plantilla que, segons ha explicat la regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Montgat, Maria Eugènia Cabezudo (PSC), permetrà oferir finalment un dels serveis policials prioritaris de l'equip de govern per a aquest mandat. L'objectiu d'aquesta nova figura policial és, segons Cabezudo, aconseguir donar una imatge «més propera i visible» del cos per al ciutadà, per tal que aquest cregui que «està més protegit i que pot consultar als agents qualsevol dubte o inquietud que tinguin en el dia a dia». A banda d'aquesta finalitat, una altra línia de treball d'aquesta figura és impedir, amb les patrulles diàries a peu pel carrer, l'incompliment d'alguna de les ordenances municipals –la recollida d'excrements de gossos, l'ús correcte dels sacs de runa al carrer o els sorolls excessius–, ordenant una actuació determinada o imposant les sancions pertinents quan calguin. Tot i aclarir que aquesta tasca no serà «prioritària», Cabezudo també valora l'acció d'aquests policies com «l'ull de la policia al carrer». «Així –continua la regidora socialista–, en cas que sigui necessària una actuació policial urgent, aquesta resposta podrà ser més ràpida.»

A tots els barris

La figura del policia de proximitat la desenvoluparan un màxim de tres agents, els quals patrullaran de manera individual a peu per tots els barris de la vila en determinats horaris, de dilluns a divendres. Les necessitats de vigilància de cada zona i les particularitats de cada una d'aquestes determinaran les actuacions concretes que s'hi faran. Així, i segons Cabezudo, la presència d'aquests agents serà més adient al matí al barri de Les Mallorquines o a l'entorn de la parada de tren, mentre que a la tarda potser caldrà ser al Turó del Mar o al parc del Tramvia, punts més habitats a aquestes hores del dia.

La tasca d'aquesta figura policial ja s'ha introduït al cos de manera experimental durant l'estiu, amb la presència d'agents a les platges de la vila. Tot i avançar que no serà fins a principi de l'any que ve que no es podrà fer un «balanç representatiu» d'aquest nou rol policial, Maria Eugènia Cabezudo considera «profitoses» les actuacions realitzades fins a aquest moment. Adduint motius econòmics, la política socialista descarta augmentar aquest cos els propers anys, per molt bé que acabi funcionant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES