Societat

178.166 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona fins a les vuit del vespre

És el 33% dels 540.000 automòbils que Trànsit preveu que es desplacin en l'operació sortida del cap de setmana llarg de la Segona Pasqua

178.166 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona fins a les vuit del vespre d'aquest divendres. És el 33% del total de 540.000 automòbils que el Servei Català de Trànsit (SCT) calcula que es desplaçaran al llarg de l'operació sortida del cap de setmana llarg amb motiu la Segona Pasqua.

El dispositiu ha arrencat a les tres de la tarda d'aquest divendres i s'estendrà durant tot el dissabte al matí. La xifra suposa un 4,5% més de vehicles que l'any passat i s'espera que la major part de desplaçaments tinguin com a destinació les zones de platja.

Els trams horaris en què l'SCT preveu més problemes de mobilitat és aquest divendres des de dos quarts de sis de la tarda fins a les deu de la nit i dissabte des de les onze del matí a les dues del migdia. L'estat del trànsit en temps real es pot consultar a la pàgina d'incidències de l'SCT i de manera gràfica al Mapa Continu de Trànsit .

L'operació tornada es concentrarà sobretot el dilluns a la tarda (de dos quarts de sis de la tarda a les nou de la nit), quan es preveu que accedeixin a l'àrea catalana de la capital catalana uns 340.000 vehicles.

Es preveu que l'AP-7 sigui la via amb més complicacions de trànsit, tot i que també n'hi pot haver a les vies que permeten accedir a les zones costaneres, com la N-340, la C-32 sud i nord i la C-31 i la C-65 a la Costa Brava.

El dispositiu especial de trànsit que han desplegat els Mossos d'Esquadra està format per 1.029 efectius, que han de garantir la seguretat i la mobilitat a la xarxa viària. Així mateix, es despleguen 764 controls policials a les vies de màxima mobilitat i a les secundàries per realitzar proves d'alcoholèmia i drogues, controlar la velocitat, revisar l'ús del casc i del cinturó de seguretat i també controls de transport.

La Segona Pasqua és festiu local a Barcelona, Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Masnou, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Palau-solità i Plegamans, Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans, entre d'altres municipis catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA