Societat

Tanquen part de la platja per demolir la tèrmica del Besòs

El procés de desmantellament de les instal·lacions de les Tres Xemeneies arriba a la banda de mar i s'allargarà tot l'estiu

En unes setmanes començaran les tasques de retirada dels quatre pantalans marins

Un tram de la platja de la Mora, al límit entre Badalona i Sant Adrià de Besòs, estarà tancat durant tot l'estiu pels treballs de desmantellament de la central tèrmica del Besòs, més coneguda com les Tres Xemeneies, que han arribat ara a la banda de mar de les instal·lacions. Els operaris han instal·lat un tanca a banda i banda del tram afectat per impedir l'accés a la platja, ja que a la zona hi opera maquinària pesada que podria posar en risc la integritat dels banyistes.

Les obres comencen un cop s'han obtingut tots els permisos necessaris del Ministeri de Medi Ambient, la demarcació de Costes i els dos ajuntaments implicats. En un primer moment es faran els treballs a la zona més propera a la tanca perimetral del recinte de la tèrmica per la banda de la platja. Fonts d'Endesa han informat que està previst que d'aquí a unes setmanes puguin començar les tasques de retirada dels quatre pantalans marins de la tèrmica, que s'endinsen uns dos-cents metres a l'interior del mar i que servien per conduir fins a l'aigua els tubs de refrigeració de les Tres Xemeneies. Aquesta serà una de les parts més espectaculars del procés de desconstrucció de la central.

La retirada de tots aquests elements permetrà abordar l'allargament del tram del passeig marítim que queda pendent entre el port de Badalona i el límit amb Sant Adrià de Besòs. Per urbanitzar aquesta franja a primera línia de mar caldrà retirar també el col·lector de Llevant, un tub de grans dimensions que intercepta les aigües residuals i les condueix cap a la depuradora de Sant Adrià. Aquest col·lector transcorre paral·lel al litoral i ara caldrà moure'l i soterrar-lo.

LA XIFRA

4
pantalans marins
de 200 metres de llargada cadascun són els que es desmantellaran aquest estiu.

Procés lent i sense data de finalització

Les obres de desmantellament de les centrals tèrmiques de Badalona i Sant Adrià es van encetar a final del 2012, mesos després que cessés l'activitat el març del 2011. Durant tot aquest temps s'ha treballat en el desmantellament dels edificis de la central que hi havia a l'entorn de les Tres Xemeneies. Un cop estigui acabat tot el procés, està previst que l'únic que quedi en peu siguin les tres colossals xemeneies, que fan 200 metres d'alt i que s'han convertit en un símbol del passat industrial en plena façana marítima. L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, municipi on estan ubicades, va engegar un procés participatiu per decidir quin havia de ser el seu futur. Els veïns que van participar a la consulta van apostar majoritàriament per mantenir-les, i així es farà, tot i que encara no s'ha decidit quins usos tindran en el futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt