Societat

Cartell de complet a Girona pel Temps de Flors

L'Associació d'Hostaleria es mostra satisfeta per les xifres d'ocupació registrades durant aquests dies

Destaquen l'augment de visitants durant la setmana

Un any més Girona, Temps de Flors està deixant bones xifres als establiments de la ciutat. Josep Carreras, president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, assegura que dissabte es va arribar al 100% d'ocupació en hotels, mentre que les nits de divendres (80%) i diumenge (al voltant del 84%) també van presentar xifres satisfactòries. A més, destaca que entre setmana s'ha notat una xifra “lleugerament superior” a la d'altres anys, amb prop d'un 80% d'ocupació –a falta de la xifra exacta definitiva.

També bars i restaurants van arribar al ple durant el cap de setmana i van notar més afluència dilluns. “Es va donar una situació similar a la que vam viure fa tres anys, quan el dilluns era festiu a França. Normalment el dilluns sempre hi ha una important disminució de visitants, però aquest any no ha estat tan accentuada”, assegura Carreras. El canvi de dinàmica l'explica, en part, pel fet que “els mateixos restauradors fa uns anys que transmeten els avantatges de venir entre setmana, quan les cues no són tan llargues”.

Per al segon cap de setmana de Girona, Temps de Flors, les previsions tornen a ser optimistes. “Preveiem més d'un 90% en hotels divendres i, tot i que encara hi ha habitacions lliures, esperem arribar al 100% dissabte” destaca. Pel que fa als visitants que hi ha hagut a la ciutat, destaca que enguany han notat un increment de públic francès –tot i que encara no tenen el percentatge– i que també hi ha hagut una forta presència de ciutadans de l'Estat espanyol.

L'Associació d'Hostaleria també es mostra satisfeta per l'ampliació dels horaris: “Nosaltres havíem proposat ampliar l'horari d'obertura fins a mitjanit. No era possible, però a canvi es va ampliar fins a les deu del vespre i ho veiem fantàstic. Això fa que quan la gent acabi de visitar la mostra es quedi a sopar.”

LA XIFRA

100
per cent d'ocupació
van tenir els hotels la nit de dissabte, una xifra que esperen repetir el segon cap de setmana.

LA FRASE

El dilluns sempre hi ha una important disminució, però enguany no ha estat tan accentuada
Josep Carreras
president de l'Associació d'hostaleria de girona

Malestar per la falta de lavabos públics

La gran afluència de visitants durant el primer cap de setmana de Girona, Temps de Flors i la falta de lavabos públics van provocar que molts establiments veiessin com els quedaven saturats els serveis. L'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci de Girona i l'Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell ja han demanat que per Fires es pugui corregir aquesta situació. “Els serveis d'un establiment estan pensats en funció de la capacitat del local i si hi accedeixen persones que no són clients queden saturats i acabes donant una mala imatge i perjudicant els que sí que són clients”, explica Joaquim Boadas, portaveu de les dues associacions. És per això que demanen que, de cara al futur, l'Ajuntament es plantegi la col·locació de serveis públics en punts com ara la plaça Independència, la plaça Sant Feliu i la plaça del Vi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA