Vuit famílies esperen ser desallotjades de l'edifici de la Guàrdia Civil, a Montgat

Ocupen l'espai des de fa quatre anys i no volen marxar-ne sense esgotar l'última instància judicial

El desnonament de la quarantena de persones que des de fa quatre anys ocupen l'edifici estava previst a les deu del matí, però cap representant judicial ni policial va presentar-se en tot el dia a la zona per procedir a executar l'ordre del jutge. Amb tot, i amb voluntat d'abandonar la instal·lació sense oposar-hi resistència, els residents van treure al carrer electrodomèstics, mobles i altres pertinences personals per endur-se-les en cas de ser desallotjats. Ignacio Mozo, l'advocat dels ocupants de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil –la majoria procedents del barri badaloní de Pomar i instal·lats a l'edifici després que aquest quedés abandonat amb la marxa d'aquest cos l'any 2003–, defensava ahir l'actitud «pacífica» de les famílies alhora que assenyalava que el jutge no els ha respectat la tramitació d'una al·legació prèvia a accedir al Tribunal Suprem, al qual presentaran aquests dies un recurs de cassació que, si s'accepta, els podria permetre tornar als habitatges després de ser desnonats. «El cas no té sentència ferma i fins que no s'esgoti aquesta darrera via judicial no té sentit dictar cap desallotjament», deia ahir Mozo, que lamentava que el jutge no s'hagi esperat al pronunciament d'aquest tribunal «ni tan sols per prudència cap a la situació d'aquestes persones».

Tot i no executar-se ahir, el desnonament és qüestió d'hores. Les famílies, que adverteixen que no tenen cap altre lloc on viure i que denuncien que els serveis socials municipals els han ignorat, esperen que el Suprem els doni la raó per poder tornar als habitatges. Veïns del barri on viuen els ocupants, però, desitjaven ahir el seu desallotjament, ja que els acusen de protagonitzar episodis conflictius a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona