El toc de Ruscalleda al Mandarin

El fill de la xef del Sant Pau, Raül Balam, es farà càrrec del Moments, un dels dos restaurants que s'obriran a l'hotel de luxe Mandarin Oriental, que està ultimant les obres al passeig de Gràcia. Es preveu que l'obertura de l'establiment tingui lloc a finals de novembre

Un hotel que aspira a ser el referent a Barcelona només podia fitxar, en els seus fogons, un dels millors de la cuina catalana. Un hotel que té les arrels a Àsia però que estudia amb cura la idiosincràsia de cada país i cada ciutat en què s'instal·la per força ha d'oferir una carta que combini el millor de la cuina asiàtica amb el millor de la cuina local. I amb aquests requeriments és lògic que Carme Ruscalleda hagi estat triada per conduir el Moments, el restaurant gastronòmic del Mandarin Oriental, l'hotel de luxe que preveu obrir les portes a finals de novembre al passeig de Gràcia. Ruscalleda té tres estrelles Michelin pel restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar i dues per la rèplica que va obrir, fa cinc anys, a Tòquio. El seu fill, Raül Balam, va coordinar la posada en marxa del restaurant japonès i estarà al capdavant del Moments. «Parlaré amb la meva mare cada dia», va dir ahir, en la presentació del projecte, per deixar clar que la xef és l'ànima del projecte. Però Balam no és únicament un deixeble de luxe, sinó que ha crescut entre els fogons i els productes que Ruscalleda venia a la botiga de Sant Pol de Mar. «Jo he estat format cent per cent a casa, i he estat educat per respectar el producte», va assegurar ahir Balam.

El Mandarin Oriental està concebut com un hotel «amb un subtil toc oriental, sense estridències», va assenyalar el director de l'establiment, Luis Marcó, en la presentació de l'oferta gastronòmica de l'establiment. El toc oriental, tanmateix, no vindrà de la mà de Ruscalleda, ja que Moments oferirà una cuina catalana «neotradicional», tal com precisen des de l'hotel, amb un receptari que inclourà arrossos mariners, peix fresc i carns. Per Ruscalleda, això significa un retorn als orígens, ja que considera que «el Sant Pau seria la rauxa i la creativitat, mentre que el Moments serà el seny, la tradició i l'autenticitat».

Cuina oriental

El toc oriental, en canvi, l'aportarà el segon restaurant de l'hotel, el Blanc. Serà més gran que el Moments, ja que donarà servei a 140 comensals, mentre que l'establiment de Ruscalleda tindrà 50 places. La meitat de la carta estarà formada per plats orientals, amb receptes de països com ara Singapur, Malàisia, Vietnam i Tailàndia. Incorporarà, així mateix, el concepte japonès Bento Box, inspirat en les safates per a l'esmorzar japonès, mentre que la resta de la carta inclourà plats d'inspiració catalana i francesa. L'oferta culinària del Mandarin Oriental es completarà amb les tapes i els plats lleugers que se serviran al Mimosa, una gran terrassa a l'interior del pati de l'hotel –no en va és un edifici típic de l'Eixample–. I, finalment, es podrà gaudir de les copes del Banker's Bar, que promet còctels tan suggeridors com el margarita de gingebre, el martini de pera i sake i la caipirinha de litxis i orquídies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR