Societat

Per amor a la música

Música Esperanza desenvolupa a Badalona el seu projecte amb classes d'instruments

Busquen professors disposats a dedicar temps a la iniciativa

Només ha fet dues lliçons de violí i l'Alba, amb només vuit anys, gaudeix amb unes classes que no podria fer si no fos pel treball que desenvolupa l'ONG Música Esperanza. L'Alba és una dels 36 alumnes que aquest curs aprenen a tocar instruments musicals en horari extraescolar a l'escola Llibertat de Badalona. Nois i noies de diferents procedències i edats aprenen a tocar el piano, la flauta travessera, la guitarra, el violí i la viola gràcies al suport de professors voluntaris que dediquen una part del seu temps a posar els seus coneixement a l'abast d'alumnes que no tenen accés als ensenyaments musicals.

Música Esperanza va néixer l'any 1982 a l'Argentina com un projecte d'integració social a través de les arts. Durant més de trenta anys de trajectòria, el projecte s'ha estès per tot el món. A Catalunya, hi va arribar gràcies al compositor argentí Alejandro Civilotti, professor del Conservatori Professional de Música de Badalona. Va ser allà on un grup d'exalumnes amb estudis superiors de música van posar en marxa el projecte, que en un primer moment es va desenvolupar en una escola del barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Anys després la iniciativa va fer el salt a l'escola Llibertat de Badalona, que a hores d'ara és l'únic centre de l'Estat on Música Esperanza imparteix classes. Ho fa gràcies a la complicitat d'un professorat que des del primer moment ha vist de bon ull la iniciativa adreçada a uns estudiants de famílies que no poden pagar activitats extraescolars als seus fills.

Els impulsors de la iniciativa deixen clar que l'activitat s'adreça a alumnes amb habilitat per a la música o amb potencialitat per desenvolupar aquesta activitat. “Això no és un aparcament d'infants”, explica Sílvia Hernández, mestra de música de l'escola i un dels puntals de l'ONG a Badalona. De fet, és ella qui detecta a l'aula els alumnes que podrien encaixar en el projecte, els ho proposa i si els agrada la idea demanen permís als pares per poder fer l'activitat, totalment gratuïta. N'hi ha que ja han acabat l'escola i encara hi acudeixen a fer classes de música, com ara la Chaima i l'Avir, dues noies d'origen marroquí que estudien piano.

Enguany han començat a demanar una petita quantitat als pares per garantir que es faran responsables de l'instrument que els seus fills porten a casa per assajar. Ho fan perquè en cursos anteriors han hagut de reparar instruments malmesos. Ara el seu principal interès és continuar trobant professorat voluntari per donar continuïtat al projecte. Aquest any en són suficients però no saben si l'any vinent tindran la mateixa sort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions comeses al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona
societat

El govern atorga 650.000 euros a La Bressola per promoure el català a la Catalunya del Nord

barcelona
laboral

Denuncien Llansà SA a Inspecció de Treball per vulnerar el dret a la vaga

llançà