Osona/Ripollès

L’EMD de Sant Miquel de Balenyà es constituirà a principis de l’any que ve

L’alcalde, Èric Vila, diu que estarà constituïda per cinc persones: tres d’Unió Municipal i dues de CiU.

  • VÍDEO: 172925

L’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Sant Miquel de Balenyà, nucli adscrit a Seva, es constituirà a principis de l’any que ve. Així ho va explicar al programa ’Angle obert’ d’EL 9 TV i EL 9 FM l’alcalde de Seva, Èric Vila, d’Unió Municipal, que va qualificar la consecució de l’EMD com una de les fites “de la dècada o de [l’etapa de] la democràcia”. “Estem esperant que la junta electoral central enviï la proporció de persones que han de crear la junta gestora i en dos o tres mesos s’ha de constituir. Entre gener i febrer”, va dir Vila.

Aquesta junta gestora, que no és escollida amb vot directe i que farà la transició fins a les eleccions, prendrà com a referència el resultat de les últimes municipals a la demarcació de l’EMD. I, aplicant la Llei d’Hondt, toquen tres membres a Unió Municipal i dos a CiU tot i que les eleccions a Seva les va guanyar CiU. Disposar de l’EMD, la primera d’Osona i el Ripollès, és un gran canvi: “Més autonomia, l’opció de decidir què es vol fer, el sentiment de poble... Les relacions amb Seva ara són excel·lents, però encara ho seran més”. Va explicar que, tot i que el govern havia dit que no facilitaria noves EMD, veia clar que a la vista de l’expedient els la donarien i, per això, va agrair que Governació hagués fet el pas tot i que, va dir, li constava que hi havia hagut pressions perquè no se’ls atorgués. Preguntat per l’entrevistador, va dir no saber de qui procedien aquestes pressions.

Un pont sobre la via del tren

L’Ajuntament té entre mans la construcció d’un pont sobre la via del tren a Sant Miquel de Balenyà que permetria eliminar un pas a nivell sense barrera que hi ha 200 metres abans en sentit sud que connecta, a través del camí ral amb els Hostalets de Balenyà, i que, alhora, facilitarà la mobilitat als camions que van a l’empresa Embotits Monells. Així, es farà un pas sobre la via per on puguin passar els vianants i també pels camions sense haver de passar per dins el poble. D’aquesta infraestructura, que va dir que no substituïa de cap manera la futura variant, se’n fa càrrec Adif. Confien que es puguin fer obres l’any 2015. La variant no té calendari estimat però volen anar realitzant passos per fer-la possible.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

Nova reunió de la comunitat educativa per l’escola Camins

banyoles
enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

Barcelona

Som Sostre demana un nou model per atendre els sense llar

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona