Societat

La feina dels voluntaris de la Creu Roja protagonitza una sèrie a les TV locals

‘A prop, més que mai' s'estrena aquest cap de setmana i mostra els efectes de la crisi en les famílies

“S'expliquen històries reals en positiu”, avança Morist

Famílies que reben el suport d'El Rebost, un dels programes d'alimentació infantil de la Creu Roja a Osona; infants de Santa Coloma de Gramenet que acudeixen a un centre de l'entitat per fer repàs, enllestir els deures, berenar i jugar, i estudiants de l'escola La Salle de Mollerussa que imparteixen un taller d'informàtica a persones grans són alguns dels protagonistes d'una nova sèrie de tretze reportatges que estrenaran les televisions locals aquesta setmana. Amb el títol A prop, més que mai, es tracta d'una producció de La Xarxa de Comunicació Local i la Creu Roja . El Punt Avui TV l'estrena diumenge al matí i la remetrà els dilluns al migdia.

El coordinador de l'entitat humanitària, Enric Morist, va destacar ahir, en la presentació, la sensibilitat dels professionals dels mitjans locals que permet “explicar històries reals en positiu i alhora preservar la dignitat de les persones en situació de risc”. En la mateixa línia, el director general d'El 9 TV, Jordi Molet, va agrair “la valentia dels usuaris que donen la cara”.

Solidaritat necessària

Els reportatges s'han plantejat amb l'objectiu de mostrar els efectes de la crisi en la societat catalana i alhora donar valor a les accions dels voluntaris que col·laboren dia a dia amb entitats com la Creu Roja. Per fer-ho s'han mobilitzat dotze mitjans locals i més de setanta persones entre usuaris, voluntaris i tècnics de catorze assemblees locals i comarcals de l'ONG. La presència de les televisions de La Xarxa arreu del territori permet donar visibilitat a diferents projectes del país.

Hi col·laboren de forma desinteressada Lleida TV, Canal Terrassa, TV Girona, Canal Reus TV, m1tv, Teleb, El 9 TV, Canal Blau, Penedès TV, TAC 12, Canal Terres de l'Ebre i VOTV.

Esforços per atendre la infància

Set de cada deu famílies ateses per la Creu Roja no poden garantir l'alimentació saludable dels seus fills si no reben ajut. Aquesta és una de les dades d'un estudi de l'entitat humanitària i forma part d'una radiografia que ha dut l'ONG a centrar molts esforços en l'atenció a la infància en risc, tal com es veurà a la sèrie ‘A prop, més que mai'. Un dels grans projectes de Creu Roja és l' Aliança Humanitària per l'Alimentació Infantil , que vol recaptar aquest any un milió d'euros per distribuir 100.000 ajuts alimentaris infantils. Se n'han recollit fins ara 320.112.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó